17 Квітня 2024, 00:45 | Реєстрація | Вхід
/ Втілені знання: читацькі групи в NAMU | Майя Дерен - 17 Квітня 2019

Втілені знання: читацькі групи в NAMU | Майя Дерен

Категорія: «Події»
Дата: 17 Квітня 2019 (Середа)
Час: 17:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Національний художній музей України
Адреса: вул. М. Грушевського, 6
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 644


Сучасний музей — ідеальне місце не лише для споглядання мистецтва, але і для повільного вдумливого читання та інтелектуальних дискусій на актуальні теми.

Тому ми радо підтримали ініціативу Асі Баздирєвої, яка запропонувала скористатись популярним у світі форматом відкритих читацьких груп. Протягом року ми будемо зустрічатись у NAMU, щоб разом прочитати та обговорити тексти про сучасну культуру, запропоновані запрошеним модератором.

Читацька група #2: Майя Дерен. Модераторка: Ася Баздирєва.

Читацька група збереться для спільного обговорення тексту Майї Дерен «Анаграма ідей про мистецтво, форму та фільм», фрагменти якого учасники читатимуть разом. З переглядом короткого фільму Дерен A Study in Choreography for the Camera та коментарями Асі Баздирєвої.

Майя Дерен (197 Київ — 1961 Нью-Йорк) — кінорежисерка, одна з засновниць незалежного американського кінематографу. Дерен вважала, що головною функцією фільма серед інших мистецьких форм, є створення досвіду; кожен з її фільмів — це результат прискіпливого маніпулювання плівкою та свідомістю. Уважне спостереження за розвитком технологій та близька комунікація з Грегорі Бейтсоном — одним з ключових фігур в кібернетичній думці — спонукали Дерен до вивчення технічних можливостей камери і монтажа задля створення зображення, що провокує нелінійне сприйняття. Мисткиня цікавилися теорією рефлексології Бехтєрєва, вивчала ритуальні танці вуду та міфології для розуміння кінематографічного зображення як такого, що стимулює нейроактивність глядачів і таким чином уможливлює не стільки запис, скільки конструювання реальності.

Важливо: Ознайомитися з текстом перед зібранням групи, по можливості підготувати власні коментарі до дискусії. Тексти не перекладені українською, тому читання англійською мовою, обговорення — українською. Завантажити текст.


17 квітня, 17:00. Київ, NAMU, вул. М.Грушевського, 6. Реєстрація


0 коментарів

Залишити коментар

avatar