20 Квітня 2024, 14:58 | Реєстрація | Вхід
/ Я обираю КНИГУ. Свято книги і читання в Києві - 2 Квітня 2019

Я обираю КНИГУ. Свято книги і читання в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 02 Квітня 2019 (Вівторок)
Час: 13:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Національна бібліотека України для дітей
Адреса: вул. Януша Корчака, 60
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 638


2 квітня у день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена в усьому світі відзначають Міжнародний день дитячої книги. В цей день у Національній бібліотеці України для дітей з 12.00 розпочнеться свято «Я обираю книгу!»

Читачі та гості стануть учасниками таких подій: 

  • Зустріч з почесним гостем свята Євгеном Нищуком, Міністром культури України, народним артистом України. Євген Миколайович читатиме дітям – читачам головної бібліотеки країни – свою улюблену дитячу книжку. Пан Міністр також стане учасником свята «Я обираю книгу!», яким Національна бібліотека України для дітей завершує Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2019;
  • Підведення підсумків виборів у «Книжковий парламент». Будуть названі книги та автори, які набрали найбільшу кількість читацьких голосів. У фінальному святі візьмуть участь Радник з питань дипломатії Посольства Королівства Данії Сергій Матюшенко, директор видавництва "Видавництво" Лілія Омельяненко, видавці і автори книжок-переможців виборів у Книжковий парламент, що тривали у бібліотеці впродовж весняних канікул. Також, читачі представлять книги, які стали для них відкриттям і вони рекомендують до читання іншим дітям.
  • Оголошення переможців Всеукраїнського конкурсу есе «Діти єднають Україну», представлені найяскравіші фрагменти дитячих роздумів із робіт переможців, прозвучать виступи членів журі конкурсу, серед яких такі відомі та шановані літератори, як письменник Іван Андрусяк, голова Творчого об'єднання дитячих письменників України Марія Морозенко. У конкурсі взяло участь 1303 дітей з усіх куточків України. На другий фінальний етап конкурсу надійшло 140 робіт, з яких головне журі конкурсу у складі відомих письменників, журналістів, видавців визначило 6 переможців.
  • Нагородження кращих читачів Всеукраїнського тижня дитячого читання — 2019, діти отримають призи, а також відзнаку української секції IBBY – персональні квитки членів «дитячого журі», яке має важливу і почесну місію – долучатися до відбору дитячих книг для подання їх від Національної секції IBBY на нагородження Міжнародною премією Ганса Крістіана Андерсена. Заохочувальні подарунки також будуть вручені команді читачів бібліотеки, яка створила краще книжкове відео за подіями сімейної зустрічі «Влогер-PARTY».

2 квітня, 12:00. Київ, Національна бібліотека України для дітей, вул. Я.Корчака, 60


0 коментарів

Залишити коментар

avatar