26 Квітня 2024, 21:06 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова про: Пам'ять, що робить нас людьми - 2 Квітня 2019

Розмова про: Пам'ять, що робить нас людьми

Категорія: «Події»
Дата: 02 Квітня 2019 (Вівторок)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Перша Львівська Медіатека
Адреса: вул. Мулярська, 2А
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 981


Ми запускаємо наш новий проект. В нашому циклі #розмовапро, щотижня, впродовж місяця у всіх охочих є можливість послухати та познайомитися з різними цікавими науковцями Філософський факультет ЛНУ ім. Івана Франка і не тільки. А розпочнемо наш цикл з #розмовипро пам'ять, що робить нас людьми. 

Чи може штучний інтелект стати людиною? Чи вистачить йому для цього просто пам'яті про свою людяність? Яке значення насправді має для нас наше минуле? Наскільки важливі наші спогади з дитинства, чи не так? Улюблена м'яка іграшка, улюблений книжковий герой, улюблені солодощі, найбажаніші подарунки, найулюбленіші ігри, - все це викликає почуття великої ностальгії за часами безтурботності. а якщо цих спогадів насправді немає? Чи завжди спогади це справді пам'ять про реальні речі? Наскільки те, ким ми є зараз, залежить від того, ким ми були у минулому? Теми людської ідентичності та автентичності часто піднімають у сучасному кінематографі: наприклад, фільми «Той, хто біжить по лезу 2049» та серіали «Американські боги» та інші.

На всі ці та більше питань спробує дати відповідь Дана Ткачук - аспірантка Кафедра теорії та історії культури Філософський факультет ЛНУ ім. Івана Франка, досліджує феномен культурної пам'яті та проблеми ідентичності, пов'язані з колективними спогадами. Модеруватиме подію Павло Коряга - магістр культурології, голова Наукове товариство культурологів «Гілея». 

2 квітня о 17:00 в кінозалі Перша Львівська Медіатека (вул. Мулярська, 2А). Вхід вільний. Запрошуємо!




0 коментарів

Залишити коментар

avatar