25 Квітня 2024, 07:39 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація збірки прози "Бути людиною” - 26 Березня 2019

Презентація збірки прози "Бути людиною”

Категорія: «Події»
Дата: 26 Березня 2019 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Меморіальний музей тоталітарних режимів "Територія Терору"
Адреса: проспект В’ячеслава Чорновола, 45 Г, Барак #2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 625


26 березня о 18:00 у Меморіальному музеї тоталітарних режимів "Територія Терору” (просп. Чорновола, 45 Г, Барак #2) відбудеться презентація збірки документальної прози "Бути людиною” та дискусія "Новий ракурс війни: для чого потрібні історії людяності?", а також читання оповідань авторами-переможцями зі Львова.

"Бути людиною" — це короткі історії про вияви людяності під час Другої світової війни. У збірці вперше опубліковано вибрані твори, надіслані на однойменний міжнародний конкурс документального оповідання, оголошений Німецьким фондом "Пам’ять, відповідальність і майбутнє" (EVZ) спільно з його партнерами ВБО "Турбота про літніх в Україні" і "CAF Россия" в межах Програми підтримки людей, що постраждали від нацизму, "Місце зустрічі: Діалог". Автори різного віку писали ці тексти найчастіше на основі спогадів — власних або ж родичів, друзів, знайомих.

Учасники презентації:

  • Леся Харченко — PR-менеджерка програми "Місце зустрічі: діалог" Німецького фонду "Пам’ять, відповідальність і майбутнє"
  • Тетяна Пастушенко — авторка передмови, кандидатка історичних наук, старша наукова співробітниця відділу історії України періоду Другої світової війни Інституту історії України НАНУ
  • Автори-переможці конкурсу "Бути людиною" зі Львова та Львівської області
У квітні 2018 року у Київському Будинку письменників відбулося нагородження переможців Міжнародного конкурсу документального оповідання "Бути людиною". До Києва приїхали 30 лауреатів конкурсу. Загалом на професійну і непрофесійну номінації надійшло близько 300 робіт з України і Росії на тему людяності під час Другої світової війни. Вік авторів від 12 до 94 років. Серед переможців конкурсу і авторів книжки - 7 авторів зі Львова і Львівської області. Посилання на збірку у форматі pdf: http://mestovstrechi.info/ua/files-ua/buti-lyudinoyu-2017


ЧАС: 26 березня, 18:00. МІСЦЕ: Меморіальний музей тоталітарних режимів "Територія Терору", проспект В’ячеслава Чорновола, 45 Г, Барак #2.

За додатковою інформацією звертайтеся до завідувачки інформаційного сектору музею Анни Яценко (+38 093 600 17 44)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar