28 Березня 2024, 14:03 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки «Комікс у музеї сучасного мистецтва» - 22 Березня 2019

Презентація книжки «Комікс у музеї сучасного мистецтва»

Категорія: «Події»
Дата: 22 Березня 2019 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Національний художній музей України
Адреса: вул. Грушевського, 6
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 869


22 березня в Києві відбудеться презентація книжки «Комікс у музеї сучасного мистецтва» видавництва IST Publishing — четвертого видання у книжковій серії кишенькового формату Small Run Books.

У презентації книжки «Комікс у музеї сучасного мистецтва» візмуть участь Борис Філоненко, автор-упорядник книжки, арт-критик, Ольга Балашова, мистецтвознавиця, заступниця директорки Національного художнього музею України, та Катерина Сергацкова, журналістка, засновниця медіа-проекту «Заборона» та колекціонерка коміксів.

До книжки увійшли тексти Ганса Ульріха Обріста, Джона Карліна, вперше перекладені українською, і Бориса Філоненка, а також комікси Роберта Крамба й Арта Шпіґельмана.

«Для коміксу Ліхтенштейн зробив не більше, ніж Воргол для супу», — казав Арт Шпіґельман, автор графічного роману «Маус» і редактор журналу RAW, повертаючись до питання взаємин коміксу та мистецтва. Виставка «Високе й низьке: сучасне мистецтво [і] популярна культура» (Музей сучасного мистецтва Нью-Йорка, 1990), що представляла американські комікси поруч із роботами Хуана Міро, Енді Воргола, Роя Ліхтенштейна, Філіпа Гастона та інших, обурила спільноту незалежних коміксистів. Шпіґельман надрукував комікс проти виставки в журналі Artforum, а п’ятнадцять років потому за його консультації було створено виставку «Майстри американського коміксу» (Музей сучасного мистецтва Лос-Анджелеса, 2005) — без творів сучасних художників узагалі.

Під час презентації, на якій зустрінуться представники художнього поля, музейної сфери та коміксової спільноти, розмова розгортатиметься довкола таких питань:
  • Що втрачає історія сучасного мистецтва без коміксу?
  • Чи можна побачити комікси в українському музеї?
  • Чому комікс є невід’ємною складовою візуальної культури сьогодення та майбутнього, та як ми можемо працювати з ним сьогодні?
22 березня, 18:00. Київ, Національний художній музей України, вул. Грушевського, 6


0 коментарів

Залишити коментар

avatar