20 Квітня 2024, 18:49 | Реєстрація | Вхід
/ Перекладацька резиденція Translatorium - 19 Березня 2019

Перекладацька резиденція Translatorium

Категорія: «Конкурси»
Дата: 19 Березня 2019 (Вівторок)
Час: 01:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Хмельницький
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2484


Відкрито опен-кол на перекладацьку резиденцію TRANSLATORIUM

Учасники(-ці) резиденції TRANSLATORIUM працюватимуть над перекладом сучасної британської п’єси. Кураторки проекту розповідають, що спільна робота в рамках резиденції має на меті продемонструвати новий підхід до перекладу драматичного твору.
 
Протягом тижня, з 19 по 25 квітня 2019 року, перекладачі та перекладачки з різних міст України матимуть змогу спільно попрацювати над українським перекладом п’єси сучасної британської драматургині Ніколи МакКартні

Новизна та нестандартність такого робочого процесу полягає у колективній роботі, яка дасть можливість учасникам(-цям) під час перебування у резиденції обмінюватися своїми думками та досвідом, аналізувати та використовувати різні підходи до перекладу тексту.  Зрештою, подивитися на робочий матеріал під іншим кутом зору завдяки спілкуванню з колегами та кураторами резиденції, а також запрошеним гостям-лекторам. 

Працювати резиденти(-ки) будуть у спільному просторі на березі річки Південний Буг у Хмельницькому.

За результатами роботи учасників резиденції спільно з Хмельницьким театром ім. М. Старицького 25 квітня відбудеться публічне читання перекладу п’єси, яке дасть можливість відвідувачам події познайомитися з творчістю Ніколи МакКартні, а також поспілкуватися з учасниками та учасницями резиденції.


Куруватиме проект перекладацька група VERBація, яка практикує метод колективного перекладу.  

«Перекладацьку резиденцію ми плануємо як дебютну в сфері колективного перекладу. Це хороший старт ще й для зміни підходу до перекладу та творчої праці взагалі, оскільки ми пропонуємо своєрідну інтелектуальну відпустку, а не звичайний робочий тиждень. Проект поєднує в собі освітній, культурознавчий, прикладний та навіть рекреаційний напрями. Ми б самі охоче стали його резидентками», — коментує кураторка проекту, учасниця VERBації Вероніка Ядуха.

Взяти участь у резиденції TRANSLATORIUM можуть перекладачі(-ки) з англійської, попередньо заповнивши онлайн-форму: https://goo.gl/forms/PrxPSUzDUda0ws9n2 

Серед усіх заявників буде обрано 4-ох резидентів(-ок). Дедлайн подачі заявок — 21 березня. Участь безкоштовна*. 

*Проект реалізується літературно-перекладацьким фестивалем TRANSLATORIUM** та Агенцією розвитку Хмельницького за підтримки програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC — Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу. 
**Про літературно-перекладацький фестиваль: translatoriumfest.wixsite.com/translatorium 

19-25 квітня 2019 року. Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/2074424982677871/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar