26 Квітня 2024, 01:51 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова «Відверто про геніальних. Інґмар Берґман» - 28 Лютого 2019

Розмова «Відверто про геніальних. Інґмар Берґман»

Категорія: «Події»
Дата: 28 Лютого 2019 (Четвер)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 646


Львівська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на розмову-зустріч «Відверто про геніальних. Інґмар Берґман» за участю Софії Волковецької та Катерини Міхаліциної. Захід відбудеться 28 лютого, початок ‒ о 18:30. Мабуть, окрім Берґмана, у світі немає іншого режисера, якого з однаковою силою безмежно обожнювали і щиро ненавиділи. Інґмар був калейдоскопом протиріч: сином священника і атеїстом, відлюдником на острові Форьо та великим ловеласом, знавцем людських душ та поганим батьком.

За свідченням критиків, ми живемо у світі «берґманівських стосунків», любимо його фільми «Сьома печатка», «Сунична галявина», «Персона», «Фанні та Олександр», проте мало знаємо відвертого Інґмара, який по-справжньому відкривається у своїх книжках (у великій мірі автобіографічних, написаних на острові за 10 років до смерті). 

«Берґмана-письменника я відкрила для себе вже давно... як читачка передусім, а згодом з'явилися плани перекласти його книжки, – каже Софія Волковецька. – Цей легендарний режисер, який знімав – за його ж визначенням – «відносно відверті й безсоромно особисті фільми», виявився ще й справжнім майстром психологічної прози. Хотілося, щоб українські читачі мали змогу читати його книжки». 

Власне, завдяки Софії ми сьогодні тримаємо в руках три книжки Берґмана українською: «Недільне дитя», «Довірливі розмови», «Laterna Magica», що вийшли у «Видавництві Старого Лева». А зустріч «Відверто про геніальних» буде хорошою нагодою поговорити про кращі фільми й книги, про те, як жив і творив великий режисер.

Інґмар Берґман — відомий шведський режисер театру та кіно, сценарист, письменник. Одна із ключових постатей авторського кіно. Народився 1918 року в Уппсалі, Швеція. Закінчив Стокгольмський університет, де вивчав літературу та мистецтво. Починав як театральний режисер, був директором Королівського драматичного театру в Стокгольмі, а також театру в Мюнхені.
 

28 лютого, 18:30. Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar