28 Березня 2024, 19:43 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація роману «До музики» в Органній залі - 26 Лютого 2019

Презентація роману «До музики» в Органній залі

Категорія: «Події»
Дата: 26 Лютого 2019 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Львівський органний зал
Адреса: вул. Степана Бандери, 8
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 638


Що поєднує Шопена, Бетховена, Брамса, Ґріґа та Дебюссі, крім того що вони геніальні композитори? Їхні музичні композиції фігурують на сторінках творів відомого норвезького письменника, композитора і піаніста Кетіля Бйорнстада. Музика з книг – неочікуваний формат представлення прози, який допоможе розкрити глядачам особливу атмосферу роману «До музики». Чуттєві розмови про книгу з перекладачкою Наталею Іваничук та модераторкою Мар'яною Савкою в поєднанні з музичними етюдами Кетіля Бйорнстада та живим фортепіанним виконанням творів, які неодноразово зринають на сторінках роману – цей літературно-музичний вечір однозначно зачарує вас. Тож запрошуємо усіх любителів якісної прози та класичної музики 26 лютого о 19:00 до Львівського органного залу (вул. Степана Бандери, 8).

Роман «До музики» занурює читача у складний і емоційний світ молодих піаністів, які товаришують, конкурують, знемагають під постійним тиском батьків, учителів, критиків і власних амбіцій. Понад усе вони люблять музику, яка стала для них життям, мірилом успіху, спортом, єдиним сенсом. Головний герой – юний Аксель Віндінґ – живе музикою, своєю грою відсторонюється від почуттів та жалів, які його спіткали, втрати мами і сім’ї, яка розпалася після маминої загибелі. Аксель відчуває, як витоншується і вислизає крізь пальці його кохання, як зникають одна за одною дорогі йому речі. Єдине, що залишається хлопцеві, — це музика, яку він хоче підкорити. «До музики» — роман про дорослішання, смерть, кохання і насилля, безпорадність і пристрасть.

Під час музичної частини заходу відомий львівський піаніст-віртуоз Андрій Макаревич представить публіці твори Бетховена, Шопена, Брамса, Ґріґа та Дебюссі – яскраву музику, що з перших нот занурює у прекрасний світ рафінованого мистецтва. Зокрема прозвучать: «Революційний етюд» Шопена, Дебюссі «Місячне сяйво» з «Берґамаської сюїти» та «Дівчина з лляним волоссям», «Вальдштайн-соната» Бетховена, «Весільний день у Трольгауґені» Ґріґа, Опус 119 Брамса – твори, які вплинули на життя головних героїв роману «До музики».


26 лютого, 19:00. Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/413166066086985/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar