23 Квітня 2024, 19:09 | Реєстрація | Вхід
/ Відкрита зустріч «(Не) наша війна» у Києві - 19 Лютого 2019

Відкрита зустріч «(Не) наша війна» у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 19 Лютого 2019 (Вівторок)
Час: 20:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Центральна бібліотека ім. Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва
Адреса: проспект Перемоги, 25А
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 780


Видавництво Book Chef та видавництво «К.І.С.» запрошують на відкриту зустріч «(Не) наша війна», в рамках якої відбудеться презентація одразу двох книг: «Війна» Аркадія Бабченка і «Сукупність життєвих явищ» Ентоні Марра.

Запрошені гості: 

  • Аркадій Бабченко – письменник, журналіст, воєнний кореспондент ( телеміст ) 
  • Салман Садаєв - представник Всеукраїнського громадської організації «Діаспора чеченського народу» 
  • Тамара Клюкіна – перекладачка 
  • Ентоні Марра – письменник, лауреат багатьох літературних премій
  • Володимир В’ятрович - український науковець-історик, публіцист, дослідник історії визвольного руху, громадський діяч, голова Українського інституту національної пам'яті 
  • Марина Марченко - перекладачка 
Модератор: 

Олександр Дем’янчук - завідуючий кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія»

Кількість місць обмежена, реєстрація обов’язкова: goo.gl/forms/e3r7STXGwmqJoTFy1



«Війна», видавництво BookChef

Аркадія Бабченка вважають одним із фундаторів сучасної військової прози. Він пройшов дві чеченські кампанії, тож добре знає, про що пише. Війна не просто не відпускає — як військовий кореспондент Аркадій Бабченко працював на фронтах Південної Осетії–2008 і України–2014. Його нотатки в блозі й на Facebook викликають бурю емоцій. Ним захоплюються і його ненавидять. Його таврують. Його принциповість і професіоналізм мають за взірець. 

Збірка нарисів «Війна» — історія, що вражає чесністю опису буднів чеченської кампанії. Це розповідь про те, як війна калічить долю одних людей і висвітлює кращі риси інших. Так, є там і героїзм, але здебільшого — це нескінченні дні, важкі від налиплої глини, просочені дешевою горілкою, болем, ненавистю й страхом. «Війна» — художній твір, хоча більшість епізодів справді з життя автора. І саме під час Чеченської війни.
 
«Сукупність життєвих явищ», видавництво «К.І.С.»

Глибока ніч у маленькому чеченському селі. Восьмирічна Хава з-за дерев спостерігає, як російські солдати забирають її батька і підпалюють їхній дім. Сусіда Ахмед, який знає Хаву все життя, знаходить її в лісі і вирішує будь-що врятувати дівчинку, за якою полюють федерали. Це рішення назавжди змінить їхні життя. Ахмед шукатиме притулку в міській лікарні, де залишилась єдина лікарка, Соня Рябініна, яка опікується хворими і пораненими.

Для Соні поява Ахмеда з Хавою стає неприємним сюрпризом. Утомлена і перевантажена роботою, вона не бажає брати на себе додатковий ризик і обов’язки. Але упродовж п’яти надзвичайних днів Сонине життя зійде зі своєї орбіти і виявить складні зв’язки, що поєднали минуле цих трьох таких різних людей і визначили їхню долю. Історія про велику силу любові у воєнний час, «Сукупність життєвих явищ» – твір величезної широти, глибокого співчуття і неминущого значення.


Київ, Центральна бібліотека ім. Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва, Проспект Перемоги, 25А


1 коментарів

avatar
Як писати про війну? Читач більше довіряє прямій мові бійця чи відстороненому погляду письменника? Що точніше і переконливіше: репортаж чи художня проза?
В умовах російсько-української війни ці запитання перетворилися з теоретичних на практичні, навіть буденні. Українці ще шукають правильні рецепти, але ж в світі війни тривають постійно. То ж варто озирнутися.
Минулої осені на полицях книгарень з’явилися переклади двох творів про російсько-чеченську війну: збірка репортажів колишнього москвича Аркадія Бабченка “Війна” та роман американця Ентоні Марри “Сукупність життєвих явищ”. В своїх країнах обидві книжки стали подіями: перша витримала кілька перевидань, друга стала бестселером “Нью Йорк Таймс”, здобула кілька літературних премій. Обидва твори відверто показують всі жахи війни, справжнє обличчя Мордора – “бессмысленное и беспощадное”.
Чим може бути корисним нам їхній досвід – літературний, воєнний, життєвий?

Залишити коментар

avatar