26 Квітня 2024, 15:37 | Реєстрація | Вхід
/ Fachtag в Goethe-Institut/ Книжковий дизайн - 10 Лютого 2019

Fachtag в Goethe-Institut/ Книжковий дизайн

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 10 Лютого 2019 (Неділя)
Час: 11:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Goethe-Institut в Україні
Адреса: вул. Волоська, 12/4
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1378


Неформально про форму: зустріч дизайнерів, видавців, ілюстраторів, друкарень, власників книжкових магазинів, дизайнерів шрифтів, кураторів та інших представників видавничої сфери. Модератор: Микола Ковальчук
  
Цього разу наш Фахтаґ (німецькою Fachtag— зустріч фахівців) ми присвятимо книжковому дизайну, адже візуальне оформлення книг є однією з найдискутованіших тем українського видавничого середовища.
 
Гарною нагодою поспілкуватись (а може, й трохи посперечатись) у вузькому колі фахівців у галузі видавничої справи про актуальні питання візуального оформлення книг стане приїзд книжкового дизайнера та видавця Тома Мразаускаса (Німеччина/Латвія).
 
Ми вже підготували кілька питань для нього:

  • Як створити книгу, яка буде надихати інших ще багато років після публікації?
  • Якою має бути обкладинка, щоб підштовхнути читачів до дискусії?
  • Які книги є прикладом злагодженої роботи видавця, дизайнера, ілюстратора, фотографа та друкарні?
Учасників зустрічі ми попросимо розповісти про свій перелік найкрасивіших книг. Також ми хотіли б скористатися нагодою та обговорити в колі експертів конкурс книжкового дизайну, який спільно проводять Goethe-Institut в Україні, Мистецький Арсенал та «Читомо». Для того, щоб конкурс розвивався і щороку вдосконалювався, організаторам та учасникам важливо порозумітися щодо перебігу, критеріїв оцінювання та умов конкурсу.
 
До участі ми можемо запросити максимально 20 учасників: участь за запрошенням чи за заявкою

Для участі у Fachtag до 05.02 потрібно заповнити форму реєстрації: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceLIBg...
Захід відбудеться англійською та українською мовами.


Tom Mrazauskas (1980) працює дизайнером книжок із 2008 року. З 2016 року також публікує фотокниги під власним брендом «Brave Books» (https://bravebooks.berlin). Його роботи здобули декілька нагород на міжнародних конкурсах книжкового дизайну. Він створював дизайн книжок для німецьких видавців (Matthes & Seitz Berlin, Verlag Hermann Schmidt Mainz та інші), а також видавців із Латвії, Литви, Великої Британії, Франції тощо. Двічі Stiftung Buchkunst запрошував його до журі конкурсу «Найгарніші книги з усього світу» («Schönste Bücher aus aller Welt»). Весь його досвід книжкового дизайну та видавничої справи мав знайти втілення, тож з червня 2017 року він проводить міжнародну конференцію з книжкового дизайну та видавничої справи в Ризі для дизайнерів, видавців, ілюстраторів, друкарень, власників книжкових магазинів, дизайнерів шрифтів, програмістів та всього видавничого світу.
Влітку Том в якості спікера брав участь у Літній школі для представників видавничого сектору, яка була організована мережею EUNIC в Україні спільно з Мистецький арсенал. ЛітЛаб.
 
Микола Ковальчук (1985) займається текстовим дизайном із 2005 року. Як незалежний дизайнер співпрацює з низкою українських видавництв, серед них — «ArtHuss», «Комора», «Mamino», «Yakaboo Publishing», «Смолоскип», «Книголав». Минулого року одна з його робіт, тритомне видання «Листи Лесі Українки», отримало відзнаку 25 Book Forum Best Book Award у номінації «Класична українська література». 2017 та 2018 року був у складі журі конкурсу «Найкращий книжковий дизайн», що проходить під час «Книжкового Арсеналу». Викладає основи роботи зі шрифтами, дизайном тексту та професійним програмним забезпеченням для графічного дизайну (Могилянська школа журналістики, School of Visual Communications, Projector, MEAT Studies)

Про захід на сайті Goethe-Institut: goethe.de/ins/ua/uk/ver.cfm?fuseaction=events.detail...

9 лютого, 10:00. Київ, Goethe-Institut Ukraine, вул. Волоська, 12/4


0 коментарів

Залишити коментар

avatar