25 Квітня 2024, 08:51 | Реєстрація | Вхід
/ Читання уривків з «Чайного канону» в Музеї Ханенків - 9 Лютого 2019

Читання уривків з «Чайного канону» в Музеї Ханенків

Категорія: «Події»
Дата: 09 Лютого 2019 (Субота)
Час: 18:00
Вартість: 35 грн.
Місто: Київ
Місце: Музей Ханенків
Адреса: вул. Терещенківська, 15-17
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 643


Сходознавче видавництво Safran Book готує до видання український переклад з давньокитайської першої в світі писемної пам’ятки про чай. «Чайний Канон» (茶经)буддійського монаха Лу Юя був написаний у 7 столітті і поєднує поетичні та філософські міркування автора та суто утилітарні поради з приготування чаю. 

В музеї пройдуть читання уривків у сучасному кваліфікованому перекладі китаїстки Євгенії Гобової разом з коментарями, в яких розповідатиметься про сорти чаю, сучасні способи їх заварювання та багато іншого. Книга буде цікавою широкому колу читачів і покликана розповісти про чай як дуже давню та важливу частину китайської культури, яка вже певним чином стала і частиною українського побуту.


«Персиковий цвіт», «бичача кров», «місячне сяйво», «рожеве та зелене сімейство» – назви, надані колись європейцями для позначення різних типів китайської порцеляни. Коли було винайдено фарфор, як називали свій великий винахід самі китайці і як його застосовували, а також чому в Європі він отримав статус «білого золота» – про все це розкажуть наші китаємани! 

"Усі на світі створіння - ті, що з крилами та літають, ті, що вкриті шерстю та бігають, ті, що мають роти та вміють говорити, - всі мають їсти та пити, щоб існувати. Пиття при цьому має дуже важливе значення! Для вгамування спраги п’ють воду. Щоб позбутися злості та печалі, п’ють вино. Щоб збадьоритися та позбутися млявості, п’ють чай. Чай як напій уперше почав пити Шень-нун (бог землеробства)."

Вартісь участі: 35 грн + вхідний квиток на виставку (27 грн дорослі, 15 грн студенти, 7 грн пенсіонери та школяри). Реєстрація: (044) 235-32-90 (в робочий час музею з 10:30 до 17:00 з середи по неділю)


9 лютого, 17:00. Київ, Музей Ханенків, вул. Терещенківська, 15-17


0 коментарів

Залишити коментар

avatar