29 Березня 2024, 12:43 | Реєстрація | Вхід
/ «Схід читає» | Презентація проекту, читання у Харкові - 16 Січня 2019

«Схід читає» | Презентація проекту, читання у Харкові

Категорія: «Події»
Дата: 16 Січня 2019 (Середа)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Харків
Місце: Бібліотека імені Короленка
Адреса: провулок Короленка, 18
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1010


16 січня в харківській Бібліотеці імені Короленка відбудеться зустріч з письменниками Андрієм Курковим, Іваном Андрусяком, Сергієм Жаданом, Євгеном Положієм та організаторами і партнерами проекту «Схід читає». Початок прес-конференції - о 17:30, читання почнуться о 18:30. 

Учасники прес-конференції:

  • Сергій Жадан, письменник, голова Правління Благодійного фонду Сергія Жадана;
  • Олександра Коваль, директорка Українського Інституту книги;
  • Станіслав Лячинський, директор Програми «Соціальний капітал» Міжнародного фонду «Відродження»;
  • Олександр Красовицький, директор видавництва «Фоліо»;
  • Андрій Курков, письменник, президент українського ПЕН-клубу;
  • Євген Положій, письменник.
За останній час в Україні вийшло друком багато цікавих видань, які презентуються на великих книжкових майданчиках, таких як Форум видавців у Львові, Книжковий Арсенал в Києві, Книжкова Толока в Запоріжжі тощо; у великих містах, де є мережі книжкових магазинів, такі як «Книгарня Є», проходять великі публічні презентації видань, за участі видавців та відомих українських письменників. Проте, коли мова йде про Схід України, то «книжкові» події є рідкістю, хоч і попит на них є високим. Для невеликих міст бібліотека – це не лише місце, де можна прочитати чи позичити книги, це також центр громадського і культурного життя. Задля цього безпосереднього спілкування з письменниками, критиками й видавцями організатори проекту запрошують працівників бібліотечної галузі, що в такий спосіб матимуть змогу краще слідкувати за літературним процесом; а також читачів, для яких література і її творці стануть ближчими й зрозумілішими.

Таке спілкування є актуальним, у контексті Програми поповнення фондів публічних бібліотек Українського Інституту книги, за якою схвалено до закупівлі державним коштом 714 назви книжок загальним накладом 986 449 тис. примірників від 92 видавництв на загальну суму 114 567 400 грн. Це рекордна для України державна закупівля нових книжок у бібліотеки - майже 1 млн примірників вирушили до книгозбірень.

Вже 17-18 січня команда проекту відвідає Сватове, Старобільськ, Станицю Луганську і Щастя. З читачами зустрінуться Андрій Курков, Сергій Жадан, Євген Положій, а з найменшими - Таня Стус та Іван Андрусяк.

Слідкуйте за оновленнями анонсів подій, в межах проекту за FB-сторінці Благодійного фонду Сергія Жадана.

Для акредитації на прес-конференцію можна звернутися до партнерів проекту - PR-аґенції «Bagels & Letters»: Тетяна Ландесман , + 38 063 22 22 583, + 38 095 592 66 68, tetyana.landesman@gmail.com та Тетяна Реуцька, + 38 067 251 9509, reutskatata@gmail.com


Проект «Схід читає» - це спільна ініціатива Благодійного фонду Сергія Жадана та Українського інституту книги. Проект здійснюється за підтримки Міжнародний фонд «Відродження». 

Завдяки цьому проекту, ми хочемо привернути читацьку увагу до бібліотек сходу України як центрів громадського і культурного життя. Для цього започатковуємо серію зустрічей із відомими українськими письменниками в бібліотеках та культурних центрах. Протягом січня-березня 2019 року письменники відвідають близько 30 бібліотек у 15 населених пунктах Донецької та Луганської областей: Сватове і Старобільськ, Щастя і Станиця Луганська, Краматорськ і Слов'янськ, Авдіївка, Попасна та інші. 




0 коментарів

Залишити коментар

avatar