29 Березня 2024, 00:56 | Реєстрація | Вхід
/ ІІІ міський фестиваль «Місто, що надихає» | Львів - 18 Листопада 2018

ІІІ міський фестиваль «Місто, що надихає» | Львів

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 18 Листопада 2018 (Неділя)
Час: 12:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Палац культури ім. Гната Хоткевича
Адреса: вул. Кушевича, 1
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1328


17-18 листопада офіс «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО» спільно з партнерами вже втретє відзначатиме річницю отримання Львовом титулу Міста літератури в Мережі креативних міст ЮНЕСКО.

Цьогорічна фокусна тема ІІІ міського фестивалю «Місто, що надихає» – слова порозуміння. У час інформаційного суспільства важливо вміти знаходити спільну розв’язку спірних питань мирним шляхом. Тому події фестивалю спрямовані на розкриття теми слова як джерела захисту та фундаменту для прокладання словесних мостів порозуміння.


Протягом двох днів фестивалю на відвідувачів чекають:

  • зустрічі з культур-активістами зі Сходу України, які запрезентують актуальні мистецькі проекти з прифронтових територій;
  • розмови про значення бібліотеки  для сучасного читача;
  • воркшоп, який зробить на крок ближчим входження Львова до міжнародної мережі захисту письменників-біженців ICORN;
  • презентація Першої Львівської літературної резиденції;
  • обговорення досвіду презентації травматичного минулого в міському просторі.
Окремо діятиме  арт-простір, де відбуватимуться читання львівських авторів Галини Крук, Маріанни Кіяновської, Ольги Фразе, а також відбудуться  прем’єри літературних перформансів від Гаськи Шиян і Тамари Горгішелі та молодих поетів літературного роз’єднання «Грань». Для маленьких відвідувачів буде відкрита  дитяча локація  з літературно-мистецькими майстер-класами та презентаціями.


Партнери фестивалю: Львівська міська рада, Міський палац культури ім. Гната Хоткевича, Краків – місто літератури ЮНЕСКО, Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору», Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка, ГО «Освітній центр з прав людини», Кластер видавничої діяльності та поліграфії, Центральна бібліотечна система для дорослих м. Львова, Централізована бібліотечна система для дітей міста Львова, ГО «Золоті Роки», Театр Domus

«Львів – Місто літератури ЮНЕСКО» у Facebook: https://www.facebook.com/lvivliterarycity/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar