29 Березня 2024, 01:03 | Реєстрація | Вхід
/ Валентин Терлецький «Книга Сили Воля». Черкаси - 5 Жовтня 2018

Валентин Терлецький «Книга Сили Воля». Черкаси

Категорія: «Події»
Дата: 05 Жовтня 2018 (П'ятниця)
Час: 16:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Черкаси
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 805


4 жовтня
13:30 – 15:30 Черкаська обласна бібліотека для дітей
16:00 – 18:00 Черкаська міська бібліотека ім. Лесі Українки 
5 жовтня
17:00 – 19:30 Книжковий супермаркет «Буквиця». За участю кобзаря Василя Жованика. 



«Книга Сили» — так називається серія романів запорізького телеведучого, фронтмена рок-гурту Декаданс» і письменника Валентина Терлецького. Частина перша — Воля — побачила світ до Дня Незалежності.

Це художнє дослідження легенд і феномену українського козацтва від його зародження до теперішнього часу, що ґрунтується виключно на реальних подіях, маловідомих фактах та численних загадках. Напружений сюжет, карколомні пригоди, знакові постаті, нерозгадані до цієї пори таємниці запорозьких характерників — все це створює абсолютно новий погляд на минуле українських лицарів, дає несподівані відповіді на болючі питання сьогодення, призводить до переосмислення української історії та допомагає повірити у майбутнє нашого народу.

Серед героїв першого роману серії «Книга Сили. Воля» не лише такі знакові імена, як Дмитро Байда-Вишневецький, Іван Підкова, Семерій Наливайко, Самійло Кішка та інші, а й багато майже невідомих широкому загалу козаків та козацьких старшин.
У цій книзі немає жодного вигаданого персонажа, жодної вигаданої події, жодного вигаданого явища. Усе це колись відбувалося в реальності. І все це тепер має стати відомим, бо «прийшов час»…

Усі імена запорозьких козаків узяті з козацьких реєстрів 1572, 1578, 1581, 1590 рр.; з офіційної документації того часу (універсали, листування, грамоти, інструкції тощо); з літописів: Баркулабівського, Биховця, Авраамки, Красинського, Рачинського, Короткого Київського (Супрасльського), Густинського, «Літописців Волині і України», Львівського, Острозького, Межигірського; з мемуарів та щоденників очевидців і учасників подій, із тогочасних хронік. Однак доволі часто про цих козаків відомо лише ім’я чи прізвисько та участь у тих чи інших подіях, а от дати їхнього народження чи смерті невідомі.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar