19 Квітня 2024, 02:54 | Реєстрація | Вхід
/ «Око вовка» Даніеля Пеннака. Діалог «чужих» сердець - 29 Червня 2018

«Око вовка» Даніеля Пеннака. Діалог «чужих» сердець

Категорія: «Події»
Дата: 29 Червня 2018 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Хрещатик, 46
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1014


Даніель Пеннак – шкільний вчитель світової літератури, що віддав більше двадцяти п’яти років роботі з дітьми із затримками розвитку і здобув світову славу завдяки детективній серії романів про родину Малоссен. Але перші написані ним твори «Око вовка» та «Метикований пес» адресовані перш за все дітям.

Про травми і шляхи зцілення, про можливості діалогу там, де його на перший погляд не може бути, про метафоризм та притчевість дитячих творів Даніеля Пеннака й складнощі їхнього перекладу розмовлятимуть 29 червня о 18:30 у Книгарні «Є» перекладачка Мія Марченко та модераторка Олена Гусейнова


Як вірити людям, якщо вони відібрали у тебе все: волю, рідний дім, родину? Опинившись у клітці паризького зоопарку полярний вовк заборонив собі вірити. Відтоді на світ людей він згоден дивитися лише одним оком. Та що як один із людського роду – хай це усього лише маленький хлопчик – захоче глянути на світ з вовчої точки зору? Що як йому стане терпіння і уваги розбити клітку недовіри, ґрати якої міцніші від ґрат викуваних людьми? Полярний вовк і не сподівався, що хтось спроможний прочитати історію, що загравою і блискітками виписана у його чорній, мов ніч зіниці. Але що, як хтось із людей захоче пережити разом із ним бодай дещицю його радощів і гіркот. Африка – маленький хлопчик з надзвичайним даром оповідати історії теж сумує за домом у великому сірому місті. Та попри всі негаразди, що випали на його долю, він не втратив здатності любити і співчувати всьому живому. А коли вже так, хтозна чи не вартий хлопчина того, аби глянути на нього обома очима?


Київська Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46. Телефон: (044) 337 97 72


0 коментарів

Залишити коментар

avatar