20 Квітня 2024, 02:27 | Реєстрація | Вхід
/ Двокнижжя Катріни Хаддад «Ніч чужинців» | Київ - 28 Червня 2018

Двокнижжя Катріни Хаддад «Ніч чужинців» | Київ

Категорія: «Події»
Дата: 28 Червня 2018 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Хрещатик, 46
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 983


Книгарня «Є» і онлайн-видавництво ім. Швайпольта Фіоля запрошують на презентацію поетичного двокнижжя Катріни Хаддад «Ніч чужинців». Модераторка - Олена Гусейнова.

«Ніч чужинців» – друга поетична збірка Катріни Хаддад і водночас перша, що виходить друком (збірка «7:7» 2006 року здобула відзнаку видавництва «Смолоскип»). Поетичне двокнижжя, як означує його авторка, побудоване у формі стрічки Мебіуса: у місці склейки перша книга «Вогні і води, води і вогні» переходить у другу книгу «Домівка буття». А разом із ними одну символічну поверхню утворюють мир і війна (чи то пак життя й війна, адже до війни про мир не говорять, натомість ведуть мову просто про життя), український і сирійський світи. Сюди увійшли тексти, писані у 2006–2017 роках: верлібри і римовані вірші, коротенькі майже хоку – і багатострофні міні-поеми. І все це об'єднано космічним відчуттям місця й моменту, рухом від відчуження до прийняття й навпаки, пошуком мови і слів та глибиною тиші й темряви, з якої і за якою ведеться спостереження.


На презентації ітиметься про непомітність переходів і переплетеність війни та миру; про те, як спільна й індивідуальна реальності проявляють себе в поезії; про тишу й темряву як простір для виходу із травми; про віднайдення себе та Іншого в собі – про чужинців серед нас і кожного з нас як чужинця.


Київська Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46. Телефон: (044) 337 97 72


0 коментарів

Залишити коментар

avatar