29 Березня 2024, 14:19 | Реєстрація | Вхід
/ Міжнародний проект «ЛЕЦ. XX століття» у Львові - 21 Квітня 2018

Міжнародний проект «ЛЕЦ. XX століття» у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 21 Квітня 2018 (Субота)
Час: 17:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Палац Потоцьких («Дзеркальна зала»)
Адреса: вул. М. Коперніка, 15
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 902


21 квітня, о 18:00, запрошуємо вас на урочисте зібрання, присвячене Міжнародному проекту «ЛЕЦ. XX століття». Україна, Польща та Росія, вшановуючи пам’ять Станіслава Єжи Леца, літератора, поета, філософа, антифашиста та антикомуніста, що народився у Львові, одночасно випускають унікальний мистецький альбом — своєрідний літопис ХХ століття. Він містить майже двісті світлин, що стали символами часу (зокрема, доробок визначних фотографів: Родченка, Картьє-Брессона, Сальгадо, Капи, Суткуса), які підписано великими афоризмами Леца. Це — погляд на велике та трагічне століття крізь парадоксальні та мудрі думки тонкого філософа. Альбом виходить у трьох варіантах, кожен своєю мовою та дещо варіативною добіркою світлин.

Єжи Лец був одним з пророків та символів ліберальних змін у Польщі та Європі. Його всесвітньо відома збірка «Непричесані думки» віддавна стала класикою жанру та перекладена багатьма мовами світу. Чимало з «непричесаних думок» існують сьогодні, як приказки, і деякі з них використані в альбомі. Але приємним подарунком для читача стануть 60 афоризмів, надані сином Єжи Леца, які раніше ніколи не публікувалися.


Славетний Львів пишається своїми великими земляками за правом. Пам’ять про багатьох з них вже увічнено на львівських вулицях та будинках. Саме тому у Львові, в рамках проекту та за підтримки Львівської міської влади, буде встановлено меморіальну дошки на будинку, де народився Станіслав Єжи Лец. Видатний автор «Непричесаних думок», поза сумнівами, прикрасить собою цю блискучу компанію львів’ян. Урочисте відкриття меморіальної дошки відбудеться 22 квітня 2018 року.

В урочистостях з цього приводу візьмуть участь легендарний польський журналіст, видавець, громадський і політичний діяч Адам Міхнік. Російський дисидент, письменник, автор ідеї та упорядник альбому «ЛЕЦ. ХХ століття» Віктор ШендеровичВіце-президент польського Об’єднання проти антисемітизму та ксенофобії Магдалена Чиж. А також Томаш Лец та Ян Лец.

21 квітня. Початок о 18:00. Львів, Палац Потоцьких («Дзеркальна зала»), вул. М. Коперніка, 15


0 коментарів

Залишити коментар

avatar