28 Березня 2024, 14:06 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Вірджинії Вулф «Флаш» | Тернопіль - 3 Квітня 2018

Презентація книжки Вірджинії Вулф «Флаш» | Тернопіль

Категорія: «Події»
Дата: 03 Квітня 2018 (Вівторок)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 5-9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 817


Книгарня «Є» та видавництво «O.K. Publishing» запрошують на презентацію книжки Вірджинії Вулф «Флаш» за участю перекладачки Наталії Семенів. Захід відбудеться 3 квітня. Початок – о 18.30. Модератор – Юрій Матевощук.

Вірджинія Вулф написала «Флаш» як легкий музичний твір після закінчення свого роману «Хвилі». Ця біографія – суцільне задоволення для читачів, які полюбляють літературних персонажів-тварин, тому що написана вона, по суті, від імені кокер-спанієля.


«Але все не так просто, все складно. Якщо він кусав містера Браунінґа, він кусав і її. Ненависть – це не ненависть; ненависть – це також любов». Це захоплива біографія спанієля поетеси Елізабет Баррет-Браунінґ, у якій постає питання, що означає бути собакою – і бути людиною. Що б не писала Вірджинія Вулф, вона завжди створює класичне, легке, англійське есе, повне іронії та найточніших спостережень над людиною та світом.

Між ними була схожість. Коли вони вдивлялись одне в одного, кожен думав: «Та це ж я!» – а далі кожен усвідомлював: «Але все зовсім по-іншому!» У неї було бліде стомлене обличчя хворої людини, відрізаної від повітря, світла, волі. У нього була тепла рум’яна морда молодої тварини, сповненої здоров’я та енергії. Розламані на шматки, але відлиті з однієї форми – чи могло бути так, що кожен із них доповнював те, що було приховане в іншому? Вона могла бути – всім цим, але він – ні. Між ними пролягала найширша безодня, яка лише може відділяти одну істоту від іншої. Вона говорила. Він був німий. Вона була жінкою, він – собакою.


Тернопільська Книгарня «Є», вул. Валова, 5-9. Тел.: (0352) 254 459


0 коментарів

Залишити коментар

avatar