23 Квітня 2024, 11:49 | Реєстрація | Вхід
/ Роман Меші Селімовича «Дервіш і смерть» | Вінниця - 28 Березня 2018

Роман Меші Селімовича «Дервіш і смерть» | Вінниця

Категорія: «Події»
Дата: 28 Березня 2018 (Середа)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 918


Вінницька Книгарня «Є» та видавництво «Круговерть» запрошують на презентацію українського перекладу роману Меші Селімовича «Дервіш і смерть» за участю перекладачки і письменниці Катерини Калитко, що відбудеться 28 березня. Початок – о 18.00.

Філософський роман-притча «Дервіш і смерть», події якого відбуваються у Боснії за часів занепаду Османської імперії, став класикою світової літератури і до сьогодні має величезну популярність. Автор – письменник боснійського походження – Меша Селімович (1910—1983), яскравий представник течії екзистенціалізму, якого ставлять в один ряд з Альбером Камю, Францом Кафкою, Іво Андричем.


Гострий психологізм роману, роздуми над сенсом життя, зіткнення особистої моралі і легкодухості вплетені в захоплюючу розповідь про дервіша Ахмета Нурудина, який намагається врятувати життя брата. Відверта сповідь про пошук справедливості, помсту і гріхопадіння.

Культовий роман вперше вийшов друком українською у блискучому перекладі Катерини Калитко, яка розкаже про густий текстовий світ Селімовича і про цінність книжки у часи великих зламів.


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar