18 Квітня 2024, 11:06 | Реєстрація | Вхід
/ Ольґерд Іполит Бочковський. Вибрані праці та документи - 14 Березня 2018

Ольґерд Іполит Бочковський. Вибрані праці та документи

Категорія: «Події»
Дата: 14 Березня 2018 (Середа)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 877


Київська Книгарня «Є», Центр дослідження культури та історії східноєвропейського єврейства та видавництво «Дух і Літера» запрошують на презентацію проекту «Україна. Європа: 1921–1939» і першої книги з серії — «Ольґерд Іполит Бочковський. Вибрані праці та документи. Том І». Учасники: Оля Гнатюк, Мирослав Чех, Віктор Рибчук. Зустріч відбудеться 14 березня. Початок — о 18.30.

Ольґерд-Іполит Бочковський (1885–1939) — український соціолог, політолог і етнолог. Один із провідних європейських фахівців з теорії нації та національних відносин першої половини ХХ століття; педагог, публіцист і громадський діяч. Праці Бочковського лунають з минулого, змальовуючи яскраву картину соціальних та політичних відносин в Європі на початку ХХ століття. Водночас вони дають читачеві можливість задуматись над наслідками історичних подій та їхньою важливістю для сьогодення. 


Перший том вибраних праць Ольґерда Бочковського містить три його ранні праці: «Фінляндія і фінляндське питання» (1916), «Поневолені народи царської імперії, їх національне відродження та автономічні прямування (до національної справи в Росії)» (1916) та «Національна справа (Статті про національне питання в зв’язку з сучасною війною)» (1918, 1920). У цих роботах науковець виклав свою концепцію національного відродження поневолених народів, їхнього перетворення у модерні нації та змагання за здобуття або відродження власної державності. До тому включені також три статті Бочковського 1933 р. з критикою позиції західноєвропейських політичних діячів щодо Голодомору та терору в підрадянській Україні.

Це видання - перше з запланованих книг, які мають на меті представити читачеві спадок цього важливого для України діяча. Другий том вийде друком вже цього року і буде представлений на книжкових ярмарках.


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar