29 Березня 2024, 13:45 | Реєстрація | Вхід
/ «Амстердам-Київ» Галини Рис | Запоріжжя - 22 Лютого 2018

«Амстердам-Київ» Галини Рис | Запоріжжя

Категорія: «Події»
Дата: 22 Лютого 2018 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Запоріжжя
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: пр. Соборний, 137
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 770


Книгарня «Є» та видавництво «Discursus» запрошують на презентацію роману Галини Рис «Амстердам-Київ. І трохи святого Миколая» за участю авторки. Захід відбудеться 22 лютого. Початок – о 18:30. Модератор – Олесь Барліг.

Ця історія розпочнеться з переплутаних в аеропорту валіз. Удома заклопотана роботою та сімейною рутиною Олена знайде в не зовсім своїй валізі чужі речі, а несміливий Марко, окрім туфель та суконь, щось значно цікавіше – незавершений рукопис про Миколая і його життя ще задовго до того, як той став казковим добродієм. Марко пообіцяє собі знайти авторку тексту та повернути загублений рукопис. І дотримає обіцянку. А далі, як це зазвичай буває, між героями з’явиться щось більше, ніж дружба. Перед вами зворушлива історія про вірність, кохання та диво, яким завжди є місце в нашому житті.


Авторка говорить про роман таке: 

«Порівняно з іншими моїми книгами, ця писалася доволі швидко і спонтанно. Пригадую, я саме закінчила навчання в магістратурі Вільного університету в Амстердамі і не знала, куди себе подіти. Мені хотілося поділитися з кимось своїм досвідом життя в Голландії, своїми письменницькими переживаннями, а також своїми роздумами про важливість волонтерства та взаємопідтримки між людьми. Я шукала: довго, вперто і невпинно! І ось одного дня у мене виник задум цієї книги: задум, який зумів усі мої різношерсті думки вплести одна поміж одну, як нитки в гобелені. Відтак, день за днем, я сиділа на піддашші голландського будиночка, дивилася на лебедів, що плавали по каналах, на верби, що похилили свої зелені віти додолу, на велосипедистів, що без угаву їздили по сірих асфальтованих доріжках, і писала, писала, писала. Аж поки не закінчила».



Галина Рис народилася у Львові. Отримала освіти художника-ілюстратора та літературознавця. Закінчила магістратуру у Вільному університеті Амстердама за фахом «Візуалізація літератури». Зараз здобуває ступінь кандидата наук в Університеті Тасманії в Австралії, працює над дисертацією на тему насильства в дитячій літературі. Пише прозу в стилі магічного реалізму для дорослих, підлітків і дітей. Авторка повістей «Унікальна Картоплина» і «Подорож до Котанії». У видавництві «Discursus» 2014 року вийшов її роман «Намалюй мене пташкою».


Запорізька Книгарня «Є», пр. Соборний, 137. Тел.: (0612). Вхід вільний


0 коментарів

Залишити коментар

avatar