28 Березня 2024, 10:37 | Реєстрація | Вхід
/ АнтиУтоплені. Обговорення роману «Оповідь служниці» - 8 Лютого 2018

АнтиУтоплені. Обговорення роману «Оповідь служниці»

Категорія: «Події»
Дата: 08 Лютого 2018 (Четвер)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 887


Вінницька Книгарня «Є» запрошує на обговорення роману Марґарет Етвуд «Оповідь служниці» в рамках літературного клубу «АнтиУтоплені», що відбудеться 8 лютогоПочаток – о 18.00. Вхід вільний. Модератор – Олександр Вешелені.

Світ, у якому ми живемо, дедалі частіше нагадує не то постапокаліпсис, не то кіберпанк, не то «чорне дзеркало». Надшвидкий розвиток технологій часто заводить нас у пастку нового тоталітаризму, який вигулькує в різних куточках світу і нашого власного життєвого простору. Чи не тому за останні роки так стрімко зросла популярність антиутопій, особливо тих, які упродовж ХХ століття пророкували суспільні трансформації та катаклізми майбутнього з неймовірною точністю. Страх, пересторога, антидот – усе це можна сказати про найкращі зразки дистопій. Літературний клуб «АнтиУтоплені» збирає усіх фанатів соціальної фантастики та суміжних жанрів, з яких уже чимало перекладено в Україні і навіть належать перу українських письменників.

Перша зустріч буде присвячена твору, що спричинив торік серіальну сенсацію і відомий у читацькому світі ще з кінця 80-х – роману Букерівської лауреатки Марґарет Етвуд «Оповідь служниці». Причин нової хвилі популярності цього тексту чимало, однак головна з них – очевидний наступ мізогінії та агресивної патріархальності у США та інших наддержавах.

За сюжетом роману у віддалено схожій на Сполучені Штати Республіці Гілеад повноцінні права мають лише Командори та їхні Дружини, у яких є право вибирати коханок для своїх чоловіків. Мета – народження дітей. До цього здатна тільки кожна сота жінка в Гілеаді. Їх, Служниць, збирають по всій країні, а потім вони проходять курс підготовки, аби бути гідними виносити дитя офіцера. Одна зі Служниць – Джун. Колись вона мала коханого чоловіка і доньку. А тепер сенс її життя – підкорятися законам Гілеаду… Проте Джун не така, як усі. Жінка розуміє, що відбувається, вона хоче втекти і ще здатна любити…


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar