20 Квітня 2024, 15:46 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Марії Рубан «Україна у дзеркалі Японії» - 16 Грудня 2017

Презентація книжки Марії Рубан «Україна у дзеркалі Японії»

Категорія: «Події»
Дата: 16 Грудня 2017 (Субота)
Час: 14:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Мистецький Арсенал
Адреса: вул. Лаврська 12
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 804


У суботу, 16 грудня, о 14:00 Міністерство інформаційної політики представить книгу «Україна в дзеркалі Японії», яка розкаже японським дітям про Україну.

Також у межах презентації книги художниця Марія Рубан (Mariczka Ruban) проведе майстер-клас для дітей, на якому діти малюватимуть українські та японські символічні об'єкти. Книга призначена для дітей та їх батьків. Через архетипові образи художниця спробувала створити «емоційну візитівку» України для японців. 

«Ідея була в тому, щоб зобразити символічні об’єкти, які є архетиповими для українського народу та порівняти їх з аналогічними японськими символами, щоб зацікавити дітей такими порівняннями. Так, з одного боку сторінки, у нас, зображений, наприклад, самурай, а з іншого, – козак, японський храм – українська церква, суп місо – борщ, сакура – соняшник тощо. Малюнки намальовані аквареллю. Між іншим, стиль акварельного малюнку традиційно властивий японській художній школі. Техніка моїх малюнків – проста, але стихійна та примхлива, ідеальна для того щоб об'єднати обидва наші світи, показати спільне та відмінне. Такий підхід має на меті потужне спонукання до творчості, діалогу, цікавості» – Марія Рубан, художниця, авторка книги. 


Книга з загальним накладом в 1000 примірників буде подарована японцям, які працюють в Посольстві Японії в Україні. Частина цього накладу відправиться в Посольство України в саму Японію, для розповсюдження книги у якості сувеніру там.

«Україна в дзеркалі Японії» була створена за підтримки Міністерства інформації України в межах Року Японії в Україні.


Вхід на презентацію та майстер-клас вільний, за попередньою реєстрацією: goo.gl/y8zWXe
Київ, Мистецький Арсенал, вул. Лаврська 12


0 коментарів

Залишити коментар

avatar