20 Квітня 2024, 08:46 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Локації » Музеї [ Додати іншу організацію ]


ДП "Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький Арсенал"

«Локації» | Категорія: «Музеї»
Київська область
Місто: Київ
Адреса: вул. Лаврська, 10-12
Місткість локації: 400 і більше осіб

Тел.: +38 044 288 52 26, 288 51 22
E-mail: pressa@artarsenal.in.ua, expo@artarsenal.gov.ua
Сайт | Facebook
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 5232


МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ - найбільший культурно-мистецький та музейний комплекс України, який по завершенні музеєфікації покликаний стати візитівкою нашої держави на міжнародній арені, а для громадян України – ще одним приводом пишатися своєю культурою та кріїною.

Місія Мистецького Арсеналу – створення потужного культурного осередку всеукраїнського та міжнародного значення, спрямованого на репрезентацію та актуалізацію української спадщини, сприяння розвитку творчих ініціатив, уведення українського мистецтва до світового контексту.

Споруда Арсеналу - пам’ятка архітектури національного значення, зведена у 1783–1801 рр. за проектом генерала-поручика Іоганна Меллера у Старій Печерській фортеці. До появи Арсеналу на його місці функціонував Печерський Вознесенський дівочий монастир. Ігуменею у 1683–1707 рр. була Марія-Магдалина Мазепина – матір гетьмана Івана Мазепи. З початку ХІХ ст. Арсенал перебував у розпорядженні Київського військового гарнізону, а упродовж ХХ ст. тут працював військовий завод.




Теги: Мистецький Арсенал, Книжковий арсенал, Київ, ма