28 Березня 2024, 16:14 | Реєстрація | Вхід
/ «Тернопіль» Володимира Окаринського - 14 Грудня 2017

«Тернопіль» Володимира Окаринського

Категорія: «Події»
Дата: 14 Грудня 2017 (Четвер)
Час: 17:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 5-9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 766


Книгарня «Є» та видавництво «Навчальна книга – Богдан» запрошують на презентацію книжки Володимира Окаринського «Тернопіль: місто, люди, історія (від давнини до 1991 року)» за участю автора. Захід відбудеться 14 грудня. Початок – о 18.00. Модератор – Юрій Матевощук.

«Тернопіль: місто, люди, історія (від давнини до 1991 року)» – найбільший на сьогодні нарис історії Тернополя у форматі «для всіх». Це не екскурсії містом, не хроніка й не академічна історія. Це узагальнений науково-популярний погляд, в якому автор намагається подати тільки перевірені факти, при цьому знайомлячи читачів з різними гіпотезами і поглядами. 


Через людський вимір книжка показує Тарнополь/Тернопіль від доісторичних часів, його заснування й розбудови в пізньому Середньовіччі, аж до завершення найтрагічнішого для міста «короткого» ХХ століття, – 1991 року. Етноси, релігії, державно-адміністративні чинники, громадське життя, – усе, що впливало на людину в міському просторі. Городяни, їх побут, життєві стилі, субкультури, самореалізація. А також обличчя самого міста крізь призму культурно-історичних епох у контексті світової, європейської й української історій. Текст книжки доповнюють мапи, схеми, фотографії, твори мистецтва, артефакти минулого, а також покажчик, хронологія, бібліографія.


Тернопільська Книгарня «Є», вул. Валова, 5-9. Тел.: (0352) 254 459


0 коментарів

Залишити коментар

avatar