26 Квітня 2024, 00:49 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжок Олександра Вільчинського - 16 Жовтня 2019

Презентація книжок Олександра Вільчинського

Категорія: «Події»
Дата: 16 Жовтня 2019 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 5-9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 598


Книгарня «Є» та видавництво «Навчальна книга - «Богдан» запрошують на презентацію книжок «Дерева на дахах» та «Віаґра для мера» Олександра Вільчинського, яка відбудеться 16 жовтня. Початок – о 19:00.

У 2006 році, після виходу роману «Віаґра для мера» Олександра Вільчинського, у Тернопільській міській раді без перебільшення розпочався переполох. Резонанс у пресі, включно з погрозами автору, тільки підсилювали ажіотаж, коли кожен з депутатів та працівників мерії у героях та персонажах твору намагався впізнати якщо не себе, то бодай когось із колег. А що вже казати про міських голів як тодішнього, так і попередніх? Проте, як стверджує сам письменник, сюжетна лінія й описані в романі колізії є змодельованими з різних подій і не тільки із власного досвіду. Як засвідчили читацькі відгуки, схожі до описаних у романі ситуацій мали місце й в інших містах та інших міських радах, особливо під час виборчих кампаній. Тема не втратила актуальності й досі. Принаймні в Тернополі після «Віаґри для мера» підстаркуватих міських голів уже не обирають. За мотивами роману Олександр Вільчинський також написав комедію з елементами фарсу на дві дії «На всі гроші» (2016).

Коли життя уже на дні, чи то чарки, чи розбитих ілюзій, чи марних зусиль вчитися на власних помилках, раптом з’являється вона і все змінюється... Виявляється закохатися можна й у п’ятдесят. Але роман «Дерева на дахах» не лише про кохання Якова, фотографа і бунтівника з довгим сивим хвостом і кульчиком у вусі і чорношкірої українки Анжелки, а й про місто, схоже на кораблик, про його будинки і дерева, а ще про забігайлівку «Пінгвін», де полюбляють збиратися «інтелектуали і митці» з усіх навколишніх кварталів і не тільки, а також про будинки, дерева й забігайлівки в інших містах, про одвічні непрості стосунки між митцем і алкоголем, а ще про котів, чоловічу дружбу і невикопану картоплю у мами в селі... Словом, усім українським інтелектуалам, хто так і не дочитав «Улісс» Джойса, присвячується.


16 жовтня, 19:00. Тернопіль, вул. Валова, 5-9


0 коментарів

Залишити коментар

avatar