19 Квітня 2024, 02:40 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація збірки Галини Крук «Доросла» | Львів - 15 Листопада 2017

Презентація збірки Галини Крук «Доросла» | Львів

Категорія: «Події»
Дата: 15 Листопада 2017 (Середа)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1188


Львівська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію поетичної збірки Галини Крук «Доросла», яка відбудеться 15 листопада за участю авторки. Початок – о 18.30. Модератор – Остап Сливинський.

Нова книжка однієї з найцікавіших сучасних українських поеток Галини Крук – це вірші 2013—2017 років про досвід дорослішання з усіма його здобутками та втратами, забороненими та дозволеними плодами, усвідомленням екзистенційної межі буття та вмінням насолоджуватися життям тут і зараз. Книжка для тих, хто намагається зрозуміти себе, змиритися зі минущістю і швидкоплинністю життя та відчути вдячність за те, що дає людині любов. «Дорослу» проілюструвала художниця Гриця Ерде. Її малюнки й колажі чудово доповнюють загальний настрій збірки, яка вчить, як зрозуміти себе і змиритися із швидкоплинністю життя.


За словами поетеси, у певний момент вона зрозуміла, що коли хтось говорить про дорослих, вона не асоціює це у першу чергу із собою. 

«Мені завжди хочеться озирнутися на когось ще, – каже Галина Крук. – Але інколи бувають ситуації, що вже нема на кого озиратися. Це змушує задатися питанням, наскільки я доросла. Поки писалася ця книга, була ситуація, коли я зрозуміла, що життя може завершитися досить швидко. Насправді це дуже «тверезить» підхід і погляд на життя. Можливо, саме тому ця книга називається «ДорОсла» або «ДорослА», бо в книзі використовується і той, і той наголос. У ній є й історії інших дорослих. Але також й історія самоусвідомлення себе як ланки, яка мусить чітко відповідати на питання та не озиратися на батьків чи старших».



Галина Крук – поетеса, літературознавець, перекладач. Авторка поетичних збірок «Мандри у пошуках дому», «Сліди на піску», «Обличчя поза світлиною» та «Спів/існування. Лауреатка літературних конкурсів «Гранослов» (1996), «Привітання життя» ім. Б.-І. Антонича (1996) та інших. Перекладає з польської, російської, білоруської мов.


Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar