19 Квітня 2024, 15:53 | Реєстрація | Вхід
/ Поетичний вільний мікрофон | Івано-Франківськ - 9 Листопада 2017

Поетичний вільний мікрофон | Івано-Франківськ

Категорія: «Події»
Дата: 09 Листопада 2017 (Четвер)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Івано-Франківськ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Незалежності, 31, 3-й поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1068


Книгарня «Є» запрошує на поетичний вільний мікрофон до Дня української писемності та мови, який відбудеться 9 листопада. Початок – о 18.00.

День української мови та писемності відзначають 9 листопада. Це свято було встановлено указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає нація і держава.

Саме тому запрошуємо вшанувати це велике свято поезією від усіх бажаючих. Лунатимуть вірші як авторські, так і класиків та сучасників української літератури


Івано-Франківська Книгарня «Є», вул. Незалежності, 31, 3-й поверх. Тел.: (094) 928-31-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar