29 Березня 2024, 18:01 | Реєстрація | Вхід
/ «Президенти і пам’ять» Олександра Гриценка у Києві - 6 Жовтня 2017

«Президенти і пам’ять» Олександра Гриценка у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 06 Жовтня 2017 (П'ятниця)
Час: 17:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Хрещатик, 46
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1089


Книгарня «Є» та видавництво «К.І.С.» запрошують на презентацію книжки Олександра Гриценка «Президенти і пам’ять: Політика пам’яті президентів України (1994–2014): підґрунтя, послання, реалізація, результати», яка відбудеться 6 жовтня. Початок – о 18.00. Учасники: Олександр Гриценко, Юрій Марченко, Владислав Верстюк, Оля Гнатюк, Максим Стріха, Леонід Фінберг. Окрім розповіді про книжку, очікується обмін думками про сучасний стан культури пам’яті та державну політику пам’яті в Україні.


Міждисциплінарне дослідження формування, практичного втілення та прямих наслідків політики у сфері історичної пам’яті, що здійснювалась у період, коли президентами України були Л. Кучма, В. Ющенко, В. Янукович (із принагідними екскурсами в раніші часи). Шляхом контент-аналізу офіційних документів цієї політики (укази та розпорядження президентів, постанови Верховної Ради та уряду, виступи і звернення) та дискурсивного аналізу їх аргументації з’ясовано явно й неявно визначені цілі, ідеологічні засади, тематичні й політичні пріоритети державної політики пам’яті, її інструментарій. На базі широкого масиву джерел проаналізовано також практичну реалізацію поставлених президентами завдань, оцінено її наслідки та суспільну рецепцію.

У праці запропоновано цілісну методологію вивчення й оцінювання державної політики пам’яті, ґрунтовану на методах аналізу суспільної політики, дискурсивного аналізу, й на методі «стратегічних дилем» культурної політики.


Київська Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46. Тел.: (044) 337 97 72


0 коментарів

Залишити коментар

avatar