20 Квітня 2024, 15:48 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки «Довіряй, але перевіряй» в Києві - 5 Жовтня 2017

Презентація книжки «Довіряй, але перевіряй» в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 05 Жовтня 2017 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Національний музей Тараса Шевченка
Адреса: Бульвар Шевченка, 12
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1070


5 жовтня у Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться презентаціч нової книжки від клубу ілюстраторів Pictoric. Після Києва виставка та презентація книжки відбудуться в п’яти інших українських містах. 

Ця книжка результат проекту «Довіряй, але перевіряй. Медіаграмотність в українському суспільстві», першим етапом якого була виставка плакатів художників з клубу ілюстраторів Pictoric на бульварі Вацлава Гавела. Цю виставку було презентовано 11 вересня 2017 року, на стендах уздовж бульвару розмістилися 60 робіт українських художників, у яких було розкрито теми цензури, пропаганди, свободи слова, фейкових новин, інформаційної війни, критичного аналізу медіаповідомлень, зв’язку влади і медіа, соціальних мереж і суспільного телебачення. 

Тепер Pictoric зібрали ці роботи і поєднали з текстами журналістів, фахові висловлювання яких розкривають тему медіаграмотності. Клуб ілюстраторів Pictoric сподівається, що цікава художня форма цієї публікації сприятиме поширенню знань про медіаграмотність і провокуватиме питання та роздуми у широкої аудиторії.

Тільки в день презентації книжку можна буде отримати в подарунок!


Проект реалізовано за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках програми Transition Promotion Program. 

Плакати про медіаграмотність зробили Анна Андрєєва, Віра Білостоцька, Олег Грищенко, Тетяна Денисенко, Поліна Дорошенко, Анна Іваненко, Костя Марценківський, Женя Полосіна, Анна Сарвіра, Олена Старанчук, Юлія Тверітіна, Олена Тихонюк та Валерій Тихонюк, Ілля Угнівенко, Олег Щерба.

Тексти про медіаграмотність написали Тетяна Артушевська, Артем Бабак, Сергій Горбачов, Лариса Денисенко, Роман Кабачій, Валентина Клименко, Ондржей Кундра, Ярослава Куцай, Дарина Ніколенко, Оксана Піддубна, Антон Семиженко, Ірина Славінська, Петр Тржешняк, Мартін М. Шімечка та інші. 



Клуб ілюстраторів Pictoric — це спільнота ілюстраторів, дизайнерів-графіків і художників. Вони ініціюють спільні проекти та залучають до них талановитих художників із різних країн для того, щоб популяризувати якісну сучасну ілюстрацію в Україні й за кордоном на міжнародних фестивалях і книжкових ярмарках (серед них Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», Tbilisi Book Days, Міжнародний фестиваль постерів і типографічного дизайну Plaster у місті Торунь (Польща), Франкфуртський книжковий ярмарок та ін.). Ще Pictoric організовує освітні заходи, майстер-класи і лекції. Найвідоміший на сьогодні проект Pictoric — «Діячі України» — про відомих українців, що популяризує українську історію й культуру мовою сучасного графічного мистецтва.


5 жовтня. Початок о 19:00. Вхід: вільний
Київ, Національний музей Тараса Шевченка, Бульвар Шевченко, 12


0 коментарів

Залишити коментар

avatar