25 Квітня 2024, 02:46 | Реєстрація | Вхід
/ 300 хвилин про Сковороду: камерний фестиваль - 3 Грудня 2022

300 хвилин про Сковороду: камерний фестиваль

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 03 Грудня 2022 (Субота)
Час: 15:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Музей НаУКМА
Адреса: вул. Григорія Сковороди, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 522


28 листопада – 3 грудня у Могилянці відбудеться камерний фестиваль «300 хвилин про Сковороду» з нагоди 300-річчя одного зі славетних спудеїв Академії, українського філософа Григорія Сковороди.

Цей фестиваль – спільна ініціатива групи могилянських студентів-гуманітаріїв та Культурно-мистецького центру НаУКМА.
У програмі фестивалю (http://bit.ly/3EHSDXB) – лекції, виставка, кінопоказ і навіть вечорниці.

Замість офіційних урочистостей пропонуємо по-сковородинськи невимушено зустрітися з науковцями різних поколінь і різних наукових інтересів.

Нас усіх єднатиме Сковорода, його час і позачасовість. Поговоримо про Київ XVIII ст., про спудейські традиції старої Академії, спротив імперіалізму та інші контексти. Матимемо нагоду дізнатися про сковородинську концепцію щастя, про засоби повчального і комічного у творах філософа, про сковородіану в літературному контексті, в образотворчому мистецтві та кінематографії.

Наші лектори: Катерина Липа; Максим Яременко, Володимир Маслійчук, Тарас Лютий, Ростислав Семків, Діана Клочко, Лариса Довга, Ольга Петренко-Цеунова, Тетяна Тарасенко, Юлія Карпець (НаУКМА); Олена Кохан (НМІУ); Олександр Юнін, Олександра Савенок (Музей-майстерня І. Кавалерідзе).

Фестиваль – благодійний: ми підтримуємо могилянську волонтерську ініціативу «Взаємодопомога від НаУКМА», що опікується могилянцями та їхніми рідними в лавах ЗСУ та ТрО. Пожертви - добровільні; підтримати наших можна за посиланням: https://beacons.ai/vzaemodopomoha

Вхід - вільний. Для відвідування заходів просимо заповнити форму: http://bit.ly/3gjzdzR

До зустрічі у Могилянці!



0 коментарів

Залишити коментар

avatar