27 Квітня 2024, 04:34 | Реєстрація | Вхід
/ Перфоманс Ярини Саєнко й Олександра Фразе-Фразенка - 18 Липня 2017

Перфоманс Ярини Саєнко й Олександра Фразе-Фразенка

Категорія: «Події»
Дата: 18 Липня 2017 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: pop-up парк «Самосад»
Адреса: вул. Спаська, 15
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 991


18 липня у київському pop-up парку «Самосад» відбудеться химерний перфоманс від художниці Ярини Саєнко та поета й кінорежисера Олександра Фразе-Фразенка. Глядачі запрошуються в простір між деревами, відгороджений від світу паперовими стінами. 

Олександр Фразе-Фразенко, знаний як поет та кінорежисер, цього разу дебютуватиме як прозаїк, він читатиме перший розділ свого сюрреалістичного детективного роману-трилеру «Декаданс».  Ярина Саєнко, знана своїми мінімалістичними графічними роботами, транслюватиме фарбами на паперові стіни все, що під час читання відчуватиме, творячи певний відеоряд. Ніхто не вийде з тих стін неушкодженим… Подію модеруватиме поет Павло Коробчук.

Фото: Олена Герасим'юк

Олександр Фразе́-Фразе́нко – поет, кінорежисер, фотоґраф, перекладач, композитор. Співзасновник продакшн-студії OFF Laboratory. Народився 16 червня 1989 року у Львові. Як режисер, найбільше відомий циклом повнометражних фільмів «Поети», до якого, зокрема, входять: «Чубай» (2014), «Дім на сімох вітрах» (2015), «Акваріум в морі» (2016), «Пан Ніхто» (2017) та «Casi Desnudo» (2017). Окрім документальних та художніх фільмів, у доробку є ряд кліпів, відеопоезій, etc.

Автор десятка поетичних книг українською, більшість яких вміщені в томі «Декаданс» (2017). Англійською мовою в США видані кілька книг, базованих на його фільмах. Як перекладач є автором першої в Україні книжки віршів Джима Моррісона (2013). Перекладав англійських поетів епохи реставрації, Джона Рочестера та інших.

Як музикант працює в жанрах імпровізаційної музики та інді-року, автор близько півсотні музичних альбомів, сольних та спільно з рядом експериментальних музикантів з України, Польщі, Німеччини, США, etc.
Автор кількох виставок ґрафіки та фотоґрафії.

Ярина Саєнко - художниця, останні роки займається ґрафікою та ілюстрацією. Викладає малювання та музику більше ніж 10 років. Народилась 14 серпня 1990 року в Києві. Ілюструє поезію, філософію. З 2006 року приймає участь у міжнародних виставках. Останні проекти - «Я лінія», Мистецький Барбакан, Київ, (2017), «Звіру вір», Галерея «Дзиґа», Львів (2016).


18 липня. Початок о 19:00. Київ, Samosad, вул. Спаська, 15


0 коментарів

Залишити коментар

avatar