28 Березня 2024, 18:32 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Олени Стрельник «Турбота як робота» - 8 Червня 2017

Презентація книжки Олени Стрельник «Турбота як робота»

Категорія: «Події»
Дата: 08 Червня 2017 (Четвер)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Конференційна зала Програми імені Фулбрайта в Україні
Адреса: вул. Еспланадна, 20, офіс 904
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 798


Видавництво «Критика», Інститут Критики, Представництво Фонду імені Гайнриха Бьоля в Україні та Програма імені Фулбрайта в Україні запрошують у четвер, 8 червня, о 18:00 на презентацію нового видання «Критики» – книжки соціологині, ґендерної дослідниці, докторантки факультету соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олени Стрельник «Турбота як робота: материнство у фокусі соціології».

Спільно з авторкою участь в обговорені візьмуть:

  • соціологиня, фахівчиня з ґендерної проблематики Людмила Малес (Київський національний університет ім. Тараса Шевченка);
  • психологиня й активістка Анна Шаригіна (Жіноче об’єднання «Сфера» / Queer Home, Харків).
  • Модеруватиме зустріч Анна Довгопол, координаторка програми «Ґендерна демократія» Представництва Фонду імені Гайнриха Бьоля в Україні.

У монографії Олени Стрельник запропоновано авторську концепцію материнства як соціяльної практики. Авторка показує варіятивність практик материнства в соціоісторичному вимірі; визначає зміни соціяльно-демографічних характеристик сучасного типу материнства; окреслює суперечності між цими змінами та політикою підтримки материнства в Україні; аналізує макроструктури материнських практик у сучасному українському суспільстві, представлені державною політикою, ринком праці й соціокультурними смислами материнства. За допомоги залученних матеріялів авторського емпіричного дослідження продемонстровано пізнавальні можливості соціологічної концепції материнства для вивчення повсякденного розгортання материнських практик на прикладі поєднання оплачуваної праці й турботи про дітей.


Дата та час: 8 червня 2017 року, з 18.00 по 20.00. Вхід вільний.
Київ, Конференційна зала Програми імені Фулбрайта в Україні, вул. Еспланадна, 20, офіс 904

Журналістів, зацікавлених взяти коментарі в учасниць заходу або отримати дотичні інформаційні матеріяли, просимо звертатись у прес-службу видавництва: press@krytyka.com


0 коментарів

Залишити коментар

avatar