29 Березня 2024, 03:00 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація «Вбити дракона. Українські революції» - 27 Травня 2017

Презентація «Вбити дракона. Українські революції»

Категорія: «Події»
Дата: 27 Травня 2017 (Субота)
Час: 16:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1077


Львівська Книгарня «Є» та «Видавництво Львівського Медіафоруму» запрошують на презентацію українського перекладу книжки Катажини Квятковської-Москалевич «Вбити дракона. Українські революції». Захід відбудеться 27 травня за участі авторки Катажини Квятковської-Москалевич та керівника Школи журналістики УКУ Ігоря БалинськогоМодераторка — Олеся Яремчук.

«Вбити дракона»  збірка художніх репортажів про Україну від Майдану 2004 року до початку війни на Донбасі. У книжці зібрані непрості людські історії. Це перша книжка «Видавництва Львівського Медіафоруму», видана спільно зі Школою Журналістики УКУ за підтримки «MyMedia». Українською текст переклав Андрій Бондар, а на обкладинці використано графіку Олекси Манна

«Це  документ новітньої історії України й галерея портретів її чудернацьких героїв,  пише у передмові до книги викладач Школи журналістики УКУ Отар Довженко, — але водночас нагода зрозуміти про себе щось важливе, чого ми самі не розгледимо зблизька». 


Катажина Квятковська-Москалевич (1983)  польська журналістка й письменниця. Авторка репортажів, інтерв’ю та аналітичних статей, колумністка видання «Polityka». Іноді займається перекладами з білоруської та російської мови. Навчалася у Познані, Варшаві, Мінську, Харкові та Москві. Вже більше десяти років подорожує Росією, Білоруссю та Україною, удостоєна нагороди Amnesty International «Перо Надії» (2011), була номінована на премію «Grand Press» за репортаж про Беслан і нагороду імені Ришарда Капусцінського за книжку «Вбити дракона. Українські революції». Є стипендіаткою міністра культури і національної спадщини та фонду польсько-німецького співробітництва.


Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar