23 Квітня 2024, 12:23 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація онлайн-журналу «Критика феміністична» - 5 Квітня 2017

Презентація онлайн-журналу «Критика феміністична»

Категорія: «Події»
Дата: 05 Квітня 2017 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Конференційна зала Програми імені Фулбрайта в Україні
Адреса: вул. Еспланадна, 20, офіс 904, м. «Палац спорту»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 855


У середу, 5 квітня 2017 року о 18.00 запрошуємо на презентацію нового наукового рецензованого онлайн-видання «КРИТИКА ФЕМІНІСТИЧНА: східноєвропейський журнал феміністичних та квір-студій», яка відбудеться у форматі подіумної дискусії.

Головні редакторки журналу Марія Маєрчик та Ольга Плахотнік запропонують доповідь «Український феміністичний протест: між "часом нації” і "часом фемінізму”». Дискутантка – Марія Тетерюк. Модеруватиме Маріам Агамян.

Авторки доповіді поміркують про те, чому через призму західних періодизацій та класифікацій феміністичного руху східноєвропейський феміністичний досвід виглядає непослідовним і таким, що увесь час рухається навздогін. А деякі форми низового жіночого спротиву, як показує історія, навіть не розпізнаються як фемінізм. Доповідачки обґрунтовують тезу про можливість та важливість виробити нову аналітичну мову, вписану в темпоральність Східної Європи, для дослідження динаміки жіночих і феміністичних рухів в Україні. 

Розмова про фемінізм є тим моментом, коли ми можемо краще себе зрозуміти. Тому що фемінізм дає можливість порушити важкі та болючі проблеми стосунків між нацією, націоналізмом, фемінізмом і війною. В час, коли колоніалізм й  імперіалізм знову такі відчутні та загрозливі, важливо якнайсерйозніше ставити питання – які є простори і дискурси для спрoтиву?

Після виступів організаторки сподіваються на запитання, репліки і загальну дискусію.


«Критика феміністична: східноєвропейський журнал феміністичних та квір-студій» – нове наукове рецензоване онлайн-видання вільного доступу, що публікує тексти трьома мовами (українською, англійською та російською). 

Журнал прагне бути платформою для обміну ідеями в сфері критичного знання та заохотити дебати із соціально значущих, дотичних до східноєвропейського регіону питань за участі світової наукової та активістської спільнот. «Критика феміністична» публікує матеріали, що охоплюють найширше коло тем, проте мають чітку квір-теоретичну та/або феміністичну позиціонованість. 


Дата та час: 5 квітня 2017 року, з 18.00 по 20.00. Вхід вільний.
Місце: Конференційна зала Програми імені Фулбрайта в Україні (м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 904, м. «Палац спорту»)
Сайт проекту: feminist.krytyka.com Електронна адреса: feminist@krytyka.com 
Презентація відбудеться за підтримки Програми імені Фулбрайта в Україні та «Критики». 

Журналісток, зацікавлених взяти коментарі в учасниць заходу або отримати дотичні інформаційні матеріяли, просимо звертатись у прес-службу видавництва: press@krytyka.com.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar