29 Березня 2024, 11:07 | Реєстрація | Вхід
/ «Мікрорентґени української пам'яті» Ярослава Тараса - 24 Березня 2017

«Мікрорентґени української пам'яті» Ярослава Тараса

Категорія: «Події»
Дата: 24 Березня 2017 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 753


Львівська Книгарня «Є» та видавництво «Апріорі» запрошують на презентацію книжки Ярослава Тараса «Мікрорентґени української пам'яті», що відбудеться 24 березня. Початок — о 18.00. Модератор – Микола Балагутрак.

У книжці висвітлено діяльність комплексної історико-етнографічної експедиції в 1994—2003 рр. в радіоактивно забруднених територіях Полісся, подано характеристики зон відчуження, описано життя поліщуків в екстремальних умовах, враження від окремих сіл, висвітлено роботу міліції, влади, водіїв у зоні, змальовано окремі портрети членів експедиції, показано природне самовідновлення екосистем, зафіксовано новітній фольклор, який витворився під час роботи членів експедиції з респондентами.

Ярослав Тарас – кандидат архітектури, доктор історичних наук, лауреат Державної премії України в галузі архітектури, завідувач відділу етнології сучасності Інституту народознавства НАНУ. У 1994—2003 р. – учасник, а у 1999 р. керівник комплексних історично-етнографічних експедицій в радіоактивно забруднені зони українського Полісся, відповідальний виконавець та один із авторів вперше розробленої в Україні «Системи класифікації об’єктів етнічної спадщини Полісся.» Обстежив близько 200 сіл, обміряв сотні хат, господарських споруд. Отримав почесну грамоту від Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Досліджує містобудівництво, сакральну, ландшафтну архітектуру, етнографію та екологію.


Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar