25 Квітня 2024, 16:36 | Реєстрація | Вхід
/ «Про літературу та мистецтво» Жорж Санд у Львові - 30 Січня 2017

«Про літературу та мистецтво» Жорж Санд у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 30 Січня 2017 (Понеділок)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1023


Львівська Книгарня «Є» та видавництво «Апріорі» запрошують на презентацію українського перекладу книжки Жорж Санд «Про літературу та мистецтво» за участю перекладача Маркіяна Якубяка. Захід відбудеться 30 січня. Початок – о 18.30. Модератор – Юрій Домбровський.

В історії культури Франції зачинателями мистецтвознавчої критики вважають письменників, філософів та художників. Серед них гідне місце посідає Жорж Санд. Її перу належать численні літературознавчі та мистецтвознавчі статті, що публікувалися в тогочасних часописах і склали два окремі томи повного видання її творів у Франції. Осмислюючи суть мистецтва, Жорж Сандстверджувала, що мистецтво не є дослідженням реальної дійсності, а є пошуком ідеальної правди. На противагу критичному реалізму вона витворила власний творчий метод, який назвала «ідеальною літературою».


Книжка Жорж Санд «Про літературу та мистецтво» є значною пам’яткою європейської естетичної думки XIX ст. і буде цікавою для усіх шанувальників історії культури цього століття.

Маркіян Якубяк – філолог-романіст, перекладач. Кандидат філологічних наук, доцент, приват-професор.Завідувач кафедри соціально гуманітарних наук Львівської національної академії мистецтв. Лауреат премії ім. Г. Сковороди Посольства Франції в Україні і премії ім. М. Возняка Львівської облдержадміністрації (2007).


Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar