19 Квітня 2024, 10:27 | Реєстрація | Вхід
/ 15 березня | kmbs idea days: «Все буде нон-фікшн» - 15 Березня 2017

15 березня | kmbs idea days: «Все буде нон-фікшн»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 15 Березня 2017 (Середа)
Час: 20:00
Вартість: 350 грн.
Місто: Київ
Місце: Києво-Могилянська бізнес-школа
Адреса: вул. Волоська, 8/5
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 933


Варто визнати: головним жанром новітньої доби є нон-фікшн, або ж література нехудожня. І це радше навіть не жанр, а підхід до роботи з матеріалом, спосіб репрезентації самої реальності.

Мемуари, біографії, репортажі, старий-добрий наукпоп, мотивуюча література і «книжки про бізнес» - все це і є нон-фікшн. І зараз, без сумніву, його час. Як так сталося? Чому люди відклали романи і почали читати про те, що дійсно було, є, а чи скоро буде? Чому художня уява, яка панувала століттями, поступилася місцем «літературі факту»? Що це говорить про нас і що це говорить про справжнього героя нашого часу - багатоликий нон-фікшн?

З іншого боку, можливо, він ніколи нікуди й не зникав, а це просто ми тільки-но сьогодні його помітили? Тенденції на світовому й українському ринках видання нехудожньої літератури; що саме користується скаженою популярністю, а що вже відходить у минуле; куди рухається жанр і що конкретно з того огрому книжок треба прочитати в першу чергу?


Cпікер - Євгенія Стасіневич, літературний критик, докторант Києво-Могилянської академії, автор книжки «Ціна питання» і запрошений лектор багатьох культурних проектів.


15 березня, 19:00-20:30. Вартість: 350 грн. Реєстрація на сайті [kmbs]
Київ, Києво-Могилянська бізнес-школа, вул. Волоська, 8/5


0 коментарів

Залишити коментар

avatar