17 Квітня 2024, 02:05 | Реєстрація | Вхід
/ Якими нас прагнете: фемінізм в українській літературі - 3 Березня 2017

Якими нас прагнете: фемінізм в українській літературі

Категорія: «Події»
Дата: 03 Березня 2017 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Музей книги і друкарства України
Адреса: вул. Лаврська 9, корпус 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1074


3 березня о 17:00 в Музеї книги і друкарства України відбудеться відкриття виставки, присвяченої зародженню жіночого руху в Україні в кінці ХІХ ст., а також фемінізму в нашій літературі загалом та дослідженням цих явищ.

На виставці буде представлено автографи, рідкісні прижиттєві видання їх творів, книжки, що з’явилися вже у роки незалежної України, фото Наталії Кобринської, Олени Пчілки, Ольги Франко, Уляни Кравченко, Лесі Українки, Ольги Кобилянської, а також романи, поетичні збірки та феміністичні дослідження Оксани Забужко. 

Серед видань, в яких досліджено історію жіночого руху і фемінізм в українській літературі буде експоновано праці Мілени Рудницької, Марти Богачевської-Хом’як, Ірини Книш, Соломії Павличко, Віри Агеєвої, Тамари Гундорової. 


Образотворчу частину виставки становлять ілюстрації до творів письменниць — роботи В.Ульянової, Н.Лопухової, В.Чебаника, В. Касіяна, В.Перевальського, М.Дерегуса та ін.

Виставка побудована на матеріалах Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, Музею книги і друкарства України та Національної бібліотеки ім. В.Вернадського.


Вхід на виставку у день відкриття безкоштовний, у інші дні - за умови придбання вхідного квитка. Виставка буде доступна з 3 березня  по 3 квітня 2017 р. щодня, крім вівторка, з 10 до 17 год. Тел.: 280-66-23; 280-79-76, 093 384 71 65

Київ, Музей книги і друкарства України, вул. Лаврська 9, корпус 9 (на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar