19 Квітня 2024, 12:00 | Реєстрація | Вхід
/ «Листи з Литви / Листи зі Львова»: Савка та Кіяновська - 18 Листопада 2016

«Листи з Литви / Листи зі Львова»: Савка та Кіяновська

Категорія: «Події»
Дата: 18 Листопада 2016 (П'ятниця)
Час: 19:00
Вартість: Вхід: вільний
Місто: Івано-Франківськ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Незалежності, 31, 3-й поверх
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1402


Івано-Франківська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію нової збірки віршів «Листи з Литви / Листи зі Львова» Мар`яни Савки та Маріанни Кіяновської, що відбудеться у п’ятницю, 18 листопада. Початок – о 18.00.

Протягом листопада минулого року поетеси щодня писали одна одній листи. Мар’яна писала зі Львова, а Маріанна — з Паланги (Литва), де перебувала на літературній стипендії. От тільки листування це було віршованим і розгорталось перед очима фоловерів авторок у мережі Facebook. Цих віршів-листів чекали, їх обговорювали й поширювали. У них є все: дружба і політика, гострота сучасності і роздуми над величчю кохання.

«Коли я їхала на берег Балтійського моря, відчула потребу повторити досвід Овідія: писати листи без адресата, — розповіла Маріанна Кіяновська. — І тут Мар’яна запропонувала мені писати їй листи з Литви. Я зрозуміла, що наші думки співпадають. Спочатку я писала запит, а Мар’яна мені відповідала. І так було аж до мого дня народження, коли Мар’яна мені написала о 4 ранку. Відтоді усе стало навпаки – вже я відповідала Мар’яні».

«Це був надзвичайний досвід, — додає Мар'яна Савка. — Пам'ятаю, з яким хвилюванням щоразу відкривала Facebook, щоб знайти там нового листа від Маріанни, і як напружено чекала хоч якоїсь вільної хвилинки, щоб писати відповідь. Дивуюся, як натхнення приходило день у день, як за розкладом. І навіть було змагання зі самим собою — зробити ще кращий вірш для неї, для себе, для читачів. І як багато всього ми відчитували між рядками. Це було можливо тільки з Маріанною. Сподіваюсь, вам сподобається».


Марiанна Кiяновська – поетеса, прозаїк, перекладачка, літературний критик та дослідниця літератури. Член Національної спілки письменників України, Асоціації українських письменників та Українського ПЕНу. З 2011 року є засновницею та директором незалежної літературної премії «Великий Їжак», якою відзначаються автори найкращих сучасних україномовних книжок для дітей. Авторка десяти поетичних збірок та прозової книги «Стежка вздовж ріки». Зокрема, збірку «373» визнано Книжкою року в номінації «Поезія» XVI Всеукраїнського рейтинґу «Книжка року 2014».

Мар’яна Савка – поетеса, перекладачка, головна редакторка та співзасновниця «Видавництва Старого Лева». Авторка дванадцяти книг, серед яких і дитячі, зокрема віршована «Казка про Старого Лева». Громадська діячка, член Ради Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва, НСПУ та лауреатка Міжнародної журналістської премії ім. Василя Стуса за книги поезій (2003).


Івано-Франківська Книгарня «Є», вул. Незалежності, 31, 3-й поверх. Тел.: (094) 928-31-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar