26 Квітня 2024, 02:18 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч із Жанною Слоньовською у Львові - 12 Листопада 2016

Зустріч із Жанною Слоньовською у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 12 Листопада 2016 (Субота)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Львівська копальня кави
Адреса: пл. Ринок, 10
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1359


12 листопада о 18.00 у Львівській копальні кави відбудеться зустріч з письменницею Жанною Слоньовською, цьогорічною лауреаткою премії ім. Джозефа Конрада. Модераторка – Гася Шиян, письменниця, перекладачка, фотограф.

В розмові за вином говоритимемо про Польсько-Український контекст роману Жанни, про важливість її нагородження премією Конрада. І про те, які переспективи дає ця перемога.  

Дебютний роман письменниці, за який вона отримала нагороду, «Дім з вітражем» вийшов минулого року у Видавництві Старого Лева у перекладі Андрія Поритка. 


Про свій дебютний роман і його переклад українською мовою розповідає так: «Я розповідала про українські реалії, перекладаючи їх польською мовою. Я описувала поняття, цілі світи. А тепер сталося так, що вони з допомогою прекрасного перекладача були повернені зворотно, і я іноземкою вертаюся в своє місто».

Жанна Слоньовська — Українсько-польська письменниця, журналіст і перекладач. Народилася в 1978 році у Львові. Навчалася у Українській академії друкарства. Працювала журналістом в Незалежному телевізійному агентстві («НТА»). Переїхала в Польщу, де розпочала кар`єру письменниці, пише польською мовою. Свій дебютний роман «Дім з вітражем» Слоньовська писала чотири роки. У 2015 році твір отримав перемогу в конкурсі за кращий роман польського видавництва «Znak». Живе та працює у Кракові.


12 листопада, 18:00. Львівська копальня кави, пл. Ринок, 10
Організатори: Форум видавців, Видавництво Старого Лева, Офіс «Львів – Місто Літератури ЮНЕСКО»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar