28 Березня 2024, 17:36 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжок Максима Беспалова в Харкові - 8 Листопада 2016

Презентація книжок Максима Беспалова в Харкові

Категорія: «Події»
Дата: 08 Листопада 2016 (Вівторок)
Час: 17:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, метро «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 811


Харківська Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують на презентацію книжок Максима Беспалова «Ліхіє дев`яності: Кузня кадрів Дніпропетровськ» і «Шлях на край світу». Захід відбудеться у вівторок, 8 листопада. Початок —о 18.30. Модератор — Дмитро Козак.

«Ліхіє дев`яності: Кузня кадрів Дніпропетровськ»
У книжці докладно йдеться про зміну географічного, політичного та культурного ландшафту Дніпропетровська у буремний період 1990-х. Історію міста розкрито через призму приватних історій городян: їхніх практик, уподобань та ілюзій. «Дев’яності» для автора це не просто конкретний час, але й певна атмосфера, тип мислення, і тому він завершується тоді, коли починається Революція гідності.

Книга «Шлях на край світу» — це популярні мандрівні нотатки сучасника про середньовічний паломниць¬кий шлях до Собору Святого Якова. Спершу будучи прощею лише для вірян, тепер Каміно перетворилося на туристичний маршрут, відкритий зокрема і для атеїстів. Оповідач зосереджує увагу на особливому відчутті спільності подорожніх, яке виникає під час мандрівки. Книга насичена культурними й історичними екскурсами, тож, окрім як прочитати про особистий досвід паломника, паралельно можна ознайомитися зі звичками Гемінґвея, дізнатися про специфічний досвід спостереження ботафумейро і поглянути на храм, у якому герой опери Ваґнера «Парсіфаль» знаходить Святий Грааль. Buen leer!


Харківська Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, ст. м. «Історичний музей». Тел.: (057) 731-59-49


0 коментарів

Залишити коментар

avatar