26 Квітня 2024, 07:23 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція Жоржа Мінка «Польща — Україна: шляхи примирення» - 31 Жовтня 2016

Лекція Жоржа Мінка «Польща — Україна: шляхи примирення»

Категорія: «Події»
Дата: 31 Жовтня 2016 (Понеділок)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 974


Київська Книгарня «Є» та Французький Інститут запрошують на лекцію Жоржа Мінка (Франція) на тему «Польща — Україна: складні шляхи примирення», яка відбудеться 31 жовтня. Початок — о 18.30.

Чому двадцятилітня політика добросусідства між Польщею та Україною сьогодні під загрозою? Кому й для чого потрібна болісна інструменталізація пам'яті сьогодні? Як проблема складних взаємин в історії вирішувалась між іншими країнами?

«На жаль, ми стоїмо зараз у тій точці, де особисті інтереси окремих політиків у Польщі сильніші від геополітичної мудрості. Інструменталізація болісної пам'яті народів більш рентабельна, ніж пошук консенсусу. Нею користується влада, схильна до авторитаризму, з ціллю знищити політичних супротивників. Цей феномен є універсальним і домінує в час послаблення демократії. Ось що відбувається у Польщі сьогодні і дає несприятливий прогноз польсько-українським відносинам на певний період, незважаючи на наявність великої кількості друзів України серед інтелектуалів».


Жорж Мінк — французький соціолог польського походження, спеціалізується на історії Центрально-Східної Європи. Почесний директор Інституту соціальних і політичних наук, президент Міжнародної ради студій Центрально-Східної Європи, професор Колеж-Європи (Натолін-Варшава, Польща), член ради Товариства польської історії та літератури у Парижі; запрошений професор Британського Колумбійського університету у Ванкувері (Канада), Національного університету "Києво-Могилянська академія”, Університету Гумбольдта у Берліні, Карлового Університету у Празі. Співтворець трьох фільмів на польську тематику: "Польська загадка” (L'Énigme polonaise) (2005) (з Вірджинією Лінартпро вихід Польщі з епохи комунізму; "Чого хочутьп оляки?” (Que veulent les Polonais?) (2005) з Анджеєм Вольським) та "Громадяни К, "К”-близнюки” (Citizens K, The «K» Twins) (2007) з Еялем Сіваном) про політичний злет братів Качинських.

Захід відбудеться французькою мовою з послідовним перекладом на українську.

Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar