28 Березня 2024, 14:48 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова з археологом Олів'є Бюксеншюцом - 8 Червня 2016

Розмова з археологом Олів'є Бюксеншюцом

Категорія: «Події»
Дата: 08 Червня 2016 (Середа)
Час: 17:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: YeBookstore
Кількість переглядів: 1061


Книгарня «Є» та Французький Інститут в Україні запрошують на розмову з французьким археологом, професором Олів'є Бюксеншюцом на тему «Світ кельтів: між класичною культурою та національними ідентичностями». Модератор – Валентин Омелянчик. Захід відбудеться 8 червня. Початок – о 18.30.

«Нашими предками були кельти» – це перше, про що довідувались з підручників з історії для початкових класів багато поколінь французів. Ця ідея знайшла втілення і в масовій культурі, про що свідчить славетна серія коміксів про Астерікса. 

Чи так воно було насправді? Археологічні дані останніх десятиліть розвіяли традиційне уявлення про кельтів, притаманне французьким історикам. Сьогодні історія кельтів відокремилась від історії французької нації та від міфів про її походження. 


Про цивілізацію кельтів, її особливості та вплив на формування національних ідентичностей розповість Олів’є Бюшеншюц (Olivier Buchsenschutz) – археолог, професор Вищої нормальної школи, один із провідних європейських дослідників цивілізації кельтів.


Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота». Тел. (044) 235 88 54. Вхід вільний


0 коментарів

Залишити коментар

avatar