26 Квітня 2024, 15:13 | Реєстрація | Вхід
/ Виставка про минуле Австрії на Meridian Czernowitz - 10 Вересня 2016

Виставка про минуле Австрії на Meridian Czernowitz

Категорія: «Події»
Дата: 10 Вересня 2016 (Субота)
Час: 11:00
Вартість: Вхід: вільний
Місто: Чернівці
Місце: Центральний палац культури
Адреса: пл. Театральна, 5, 2-й пов.
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1036


9-11 вересня, під час VII Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz, в Центральному палаці культури (пл. Театральна, 5, 2-й поверх) буде експонуватися виставка «Порушена тиша перед бурею» (період до 1914 р. в Австрії). Захід відбудеться за підтримки Австрійського культурного форуму.

З сучасного погляду, роки перед Першою світовою війною називають тишею перед бурею. Однак, всупереч цьому кліше, Австрія в той час переживала досить неспокійний період, у який всі сфери життя робили останній великий крок у епоху модерну: Зиґмунд Фройд досліджував підсвідоме нашого існування, жінки почали рух за емансипацію, сіоністи прагнули єврейської державності, музика відмовилася від законів гармонії, а образотворче мистецтво поступово позбавилося предметності. 


У період до 1914 року були проаналізовані та звірені переваги і недоліки старої та нової Європи: перевірені на придатність існуючі мистецькі, особисті та соціальні межі, переосмислені моральні та теоретичні основи, випробувані нові технічні можливості в містобудуванні та медицині – і все це одночасно, в місті, в якому «за один день можна прожити сто років», як після Першої світової війни з певною ностальгією казав Роберт Музіль про Відень.



Програма VII Фестивалю Meridian Czernowitz: http://litcentr.in.ua/news/2016-09-09-4547
Сайт Фестивалю: www.meridiancz.com | Група у Fb: facebook.com/meridiancz


Партнери фестивалю: Міністерство закордонних справ Німеччини, Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Канадійський блогодійний фонд «Українсько-єврейська зустріч» UJE, Чернівецька міська рада, Stadt Wien, Австрійський культурний форум, Федеральний уряд землі Карінтія (Австрія), Georg Drozdowski Gesellschaft, Pro Helvetia (Швейцарія), Посольство Швейцарії в Україні, Літературний целанівський центр, Почесне консульство Австрії у Чернівцях, Посольство Австрії в Україні, Ґете-Інститут м. Київ, Німецький культурний центр Gedankendach, Румунський культурний інститут, Allianz Kulturstiftung, Suhrkamp Verlag, Форум видавців Львів, «Видавництво 21», Рекламне Агентство ААС. Головний телевізійний партнер: Еспресо. Інтернет-партнер: Лівий берег. Інформаційні партнери: Ukraine Today, Громадське радіо, журнал «Країна», «Газета по-українськи», Gazeta.ua, «Львівська Пошта», «Молодий буковинець», ТВА, Читомо, Litcentr.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar