19 Квітня 2024, 02:13 | Реєстрація | Вхід
/ Театральний фестиваль «Кіт Ґаватовича» - 3 Вересня 2016

Театральний фестиваль «Кіт Ґаватовича»

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 03 Вересня 2016 (Субота)
Час: 11:00
Вартість: Вхід Безкоштовний
Місто: Львів
Місце: Парк Культури
Адреса: вул. Болгарська, 4
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 863


3 та 4 вересня у Львові на території Парку Культури вперше відбудеться театральний фестиваль під відкритим небом «Кіт Ґаватовича». Захід об’єднає театральних діячів зі всієї України. Серед запрошених колективів: Львівський академічний театр імені Леся Курбаса та Театр «Прекрасні квіти» із Харкова.

«Нашим надзавданням є руйнування стіни між діячами мистецтва та їхніми глядачами. Важливо, щоб вони отримали місце для спілкування, і мистецтво перестало існувати тільки для митців. Винесення театрів за межі звичних приміщень дозволить по-новому побачити як публіку, так і колективи. Відкриє їх один для одного. Ми намагалися об’єднати у межах цих двох днів максимальну кількість популярних та знакових віх театрального світу. Звичайно, ми б хотіли ще багато кого запросити, але вирішили ці плани відкласти на наступний рік».
Єва Якубовськадиректорка фестивалю, режисерка театру «Склад 2’0»  

Фестиваль відбуватиметься на початку вересня не даремно, адже саме у цей час більшість театрів розпочинають новий сезон.

Програма розділена трьома блоками: освітній, практичний та показовий. У межах освітнього блоку ми зможемо почути лекцію від визначних особистостей як кіноіндустрії, так і театрального мистецтва; гостем другого дня стане Олег Стефан – актор театру ім. Леся Курбаса. Також на нас чекатимуть обговорення від Першої сцени сучасної драматургії «Драма.UA», серед спікерів: Микола Береза, Юрій Хвостенко, Ростислав Держипільський, Майя Гарбузюк та інші. Окрім того, матимемо можливість прослухати лекцію про театральний менеджмент від Вікторії Швидко та про імпровізаційний театр від Яреми Турчина.

До практичної частини входитимуть тренінги з пластики від засновників безсловесного театру «Прекрасні квіти» та майстер-клас роботи з голосом від Наталки Половинки.
Серед показової частини побачимо роботи таких театрів як: проект «Від дому до дому» (від колишніх акторів театру «Переселенця»), театр «Склад 2’0» із виставою за текстом Сергія Жадана, курс Олега Стефана із частиною вистави «Великий Льох», improv group «Пан Коцик». Хедлайнерами першого дня стане Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, а другий день закриватиме Кімнатне шок від театру «Прекрасні квіти».
Під час фестивалю відбуватиметься онлайн трансляція подій з дрону. 


Якуб Ґаватович – театральний діяч ХVII століття, який вперше поставив театральну виставу у публічному просторі на Західній Україні. «Продав кота у мішку» – це одна з його драматургічних робіт. Гра слів «Кіт Ґаватовича» кидає сенсовий виклик глядачеві та митцеві, адже повернення до вуличної форми театру, дозволяє говорити про новий вияв мистецтва, коли воно презентується не тільки для вузького кола, а також вчить піддавати все аналізу, не сприймати все на перший погляд. Основна думка фестивалю «мистецтво не тільки для митців». Також назва «Кіт Ґаватовича» символізує повернення до своєї нерозкритої та не популяризованої історії.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar