20 Квітня 2024, 14:06 | Реєстрація | Вхід
/ Проект «роздІловІ» в Зеленому театрі / Meridian Odessa - 13 Серпня 2016

Проект «роздІловІ» в Зеленому театрі / Meridian Odessa

Категорія: «Події»
Дата: 13 Серпня 2016 (Субота)
Час: 21:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Одеса
Місце: «Зелёний театр»
Адреса: парк Шевченко
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 892


Проект «роздІловІ»  арт-перфоманс, який поєднує авторські тексти та експериментальний шумовий звукоряд. Учасники дійства намагаються показати простір між літерами та рядками, а також відчути протяг, який з'являється між розділовими знаками, примушуючи текст повертатися до світла й виходити з темряви. Кожний новий перфоманс «роздІловІ» не схожий на попередній, проте завжди розповідає про головне слово в нашому житті  про любов.

Протягом чотирьох років до проекту «роздlловІ» долучалися різні відеохудожники й музиканти, незмінними учасниками залишаються Сергій Жадан, Оля Михайлюк та Олексій Ворсоба, а отже «роздІловІ» — це завжди поезія/музика/образ. 

Ідея проекту вперше прозвучала у вересні 2012 року в Харкові, тут же відбулося знайомство композитора й поета, перші репетиції. Оля Михайлюк — звісно, за спільною згодою — відібрала тексти з різних збірок (а іноді і колонок) Сергія Жадана. Перша версія балансувала на межі між медіа-виставою і поетичним перформансом.


Сергій Жадан, голос/текст: Проект «розділові» живе своїм життям, змінюючись настільки, наскільки змінюється повітря довкола нас. Багато слів і речень сьогодні звучать цілком інакше, сприймаються зовсім по-іншому. Гадаю, тим, хто пам’ятає, як усе починалося, хто був на перших версіях проекту, цікаво буде порівняти звучання віршів та інструментів, порівняти літери й розділові знаки.

Оля Михайлюк, ідея: Хтось любить писати, а хтось закреслювати, хтось грати музику, а хтось — слухати радіо. «Любити» — найважливіше дієслово нашого проекту. Нові мелодії й лінії, звуки й кольори, люди й стани — заради того, щоб наблизитися якомога ближче до первинного сенсу цього слова.

Влад Креймер, звук: Для мене «роздІловІ» це насамперед прекрасні й неймовірно цікаві люди. А сам проект — довільні роздуми, я б навіть сказав — лабораторна робота — на тему кохання. Кохання як складного багатогранного явища, прекрасного й жахливого, того, що відроджує, руйнує, надихає, спустошує…

13 серпня, 21:30. Вхід вільний. Одеса, Зелёный театр, ЦПКиО им. Т. Шевченко
Подія пройде в межах проекту Meridian Odessa: Мистецьке літо-2016 

Новий вимір проекту «роздІловІ»: http://litcentr.in.ua/blog/2015-10-25-69


0 коментарів

Залишити коментар

avatar