18 Квітня 2024, 15:12 | Реєстрація | Вхід
/ «Альберт, або Найвища форма страти» в Одесі - 2 Липня 2016

«Альберт, або Найвища форма страти» в Одесі

Категорія: «Події»
Дата: 02 Липня 2016 (Субота)
Час: 21:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Одеса
Місце: Зелений театр
Адреса: парк Шевченко
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1362


Першій виставі в амфітеатрі Зеленого театру бути! 

2 липня, в рамках фестивалю Meridian Odessa – мистецького літа-2016 в Зеленому театрі, відбудеться Літературно-музичний перфоманс «Альберт, або Найвища форма страти» – вистава Ольги Михайлюк (Агенція «АртПоле»за участю Юрія Андруховича, створена за однойменним оповіданням письменника. 

У центрі дійства – історія шахрая та злодія Альберта Ворземського, який, аби уникнути смертної кари, погодився віддати душу дияволу. Але підписана кров’ю угода не спрацювала, і осіннього дня 1641 р. його було привселюдно спалено посеред львівської площі Ринок.


Учасники проекту:

  • Юрій Андрухович – текст/голос 
  • Уляна Горбачевська – голос 
  • Марк Токар – контрабас/голос 
  • Анатолій Бєлов – графіка 
  • vj-group «CUBE» – відео 
  • Віктор Новожилов – звук 
  • Оля Михайлюк – ідея
«Цей спектакль – гра слів, інтонацій, жестів, що виникає у відчайдушній, ризикованій і водночас гармонійній взаємодії письменника, що проявляється тут не лише як автор текстів, але і як співак, і як актор, з чудовими музикантами. Виставу доповнює тонка, іронічна, пронизлива графіка, що оживає під час вистави». – розповідає автор.


«Як автор тексту й один з виконавців я дуже радий, що ми, вся творча група, знову будемо разом. І при цьому не де-небудь, а в Одесі. Особливо ще й тому, що це буде пленер. І якщо зорі складуться добре, то це буде під зоряним небом. Уявляєте? Початок липня, ніч, Зелений театр – і наша містерія із самого серця середньовічного Львова…» 
Юрій Андрухович

«Виставу цілком можна наводити як приклад, пояснюючи комусь, що таке Gesamtkunstwerk – тотальне мистецтво, що ґрунтується на синтезі різних форм творчості, коли сума складає значно більше, ніж її складові. Текст Юрія Андруховича, спів та вокальні імпровізації Уляни Горбачевської, анімована графіка Анатолія Бєлова, режисура та сценографія Олі Михайлюк – склали дивовижну алхімію, що переплавила жанр середньовічного мораліте у цілком сучасну історію. Для мене – історію про те, що ми не так вже й далеко відійшли від середньовіччя, про жорстокість, із якою соціум винищує «інакшість» і мститься за свої моральні цінності»
Ольга Жук 


2 липня, 21:30. Вхід вільний! м. Одеса, «Зелёный театр», парк Шевченко
Програма «Meridian Odessa» в Зеленому театрі: http://litcentr.in.ua/news/2016-07-01-4305


0 коментарів

Залишити коментар

avatar