26 Квітня 2024, 18:01 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч з Остапом Сливинським у Софії (Болгарія) - 11 Серпня 2016

Зустріч з Остапом Сливинським у Софії (Болгарія)

Категорія: «Події»
Дата: 11 Серпня 2016 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Софія (Болгарія)
Місце: Къща за литература и превод
Адреса: 12 Latinka
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1015


11 серпня у Будинку літератури і перекладу (Софія) пройде зустріч з поетом, перекладачем, гостем з України Остапом Сливинським.

Розмова піде про «Мистецький Барбакан», що під час Майдану був для українців місцем для творчих акцій й став своєрідною вільною сценою для мистецтва. Про те, що змінилося за наступні три роки, про політизацію культури і мистецтва. Про післяреволюційну депресію, покоління 90-х років і нові теми в мистецтві в Україні. А також про переклади болгарської літератури українською.


Остап Сливинський є гостем резиденції Будинку літератури і перекладу. Він поет, есеїст, перекладач, славіст. Є одним з небагатьох активних літературних перекладачів з болгарської творів українською. Він переклав «Природний роман» і «Інші історії» Георгія Господинова, роповідання Алека Попова, вірші Івана Радоєва, Миколи Кинчева, Маріна Бодакова, Сільвії Чолевої. Під час творчого перебування в Софії Остап працює над перекладом «Материнства» Теодора Димова.

Одним з учасників зустрічі стане й Дімітер Кенаров - болгарський незалежний журналіст, поет, літературний критик, перекладач. Його тексти регулярно публікуються в американських періодичних виданнях - Esquire, Зовні, The Nation, The Atlantic, Foreign Policy, The International New York Times, The Virginia Quarterly Review та інші. Дімітер Кенаров подорожує і пише для України. Його тексти англійською мовою можна знайти на його сайті http://dimiterkenarov.com/


Локація: Къща за литература и превод / Sofia Literature and Translation House

Посилання з теми: 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar