20 Квітня 2024, 00:47 | Реєстрація | Вхід
/ Олексій Чупа, Вишня і Я вирушають у тур Україною - 24 Червня 2016

Олексій Чупа, Вишня і Я вирушають у тур Україною

Категорія: «Події»
Дата: 24 Червня 2016 (П'ятниця)
Час: 18:00
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1248


Дніпро, Харків, Київ, Запоріжжя та Кривий ріг… Олексій Чупа, Вишня і Я вирушають у п’ятиденний тур східною Україною.

«Вишня і Я» – нова, дуже особлива повість Олексія Чупи, яка неабияк здивує читачів, що відстежують його творчість. Автор таких книжок, як «10 слів про Вітчизну», «Бомжі Донбасу», «Казки мого бомбосховища», «Акваріум» написав неймовірно зворушливу і дуже камерну повість. Це текст без віку – для дорослих, які ще не забули дитину в своїй душі або шукають її, і для підлітків, які відчувають дорослішання буквально на кінчиках пальців. «Вишня і Я»  про почуття і стосунки, про світ навколо і всередині.

«Це історія покинутої дитини і самотнього чоловіка. І я вклав у цю книгу найбільше свого дитячого досвіду. У розмовах головних героїв (Ярчика та 6-річної Вишні) є багато моїх власних розмов з дитиною, що живе у мені. Насправді, цей свій текст я найбільше люблю, бо у ньому не змушений був писати про політичні/соціальні контексти чи про насильство, яким повне наше життя. У чомусь ця книжка ідилічна. І вона – дуже і дуже моя». 
Олексій Чупа


Як саме писалася книга, що у ній автобіографічного, а що вигаданого, яким було дитинство Олексія у Донецьку і як виглядає його улюблена вулиця, письменник розповість під час заходів туру. 

Східний тур: програма подій

  • 21 червня – Дніпро – Книгарня Є, Глінки, 15 - 18.30.
  • 22 червня – Харків – Книгарня Є, Сумська, 3 - 18.30.
  • 23 червня – Київ – Книгарня Є, Лисенка. 3 - 18.30.
  • 24 червня – Запоріжжя – Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека(лекційна зала) – пр-т Соборний, 142 - 18.00.
  • 25 червня – Кривий Ріг – Арт-альтанка у Парку Правди - 18.30.

Олексій Чупа – український письменник. Народився 30 серпня 1986 року в м. Макіївка. Вивчав філологію в Донецькому університеті, а також навчався за спеціальністю хіміка-технолога в Макіївському металургійному технікумі. Працював машиністом на Макіївському металургійному заводі. У 2014 році переїхав у Львів. Стипендіат програми «Gaude Polonia» (Польща, 2015). Автор прозових та поетичних книжок «10 слів про Вітчизну», «Бомжі Донбасу», «Казки мого бомбосховища», «Акваріум».




0 коментарів

Залишити коментар

avatar